Slučaj Jajinci: Jovan Jošilo uhapšen, pa pušten!

1498

Jovan Jošilo iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa oružjem pronađenim u Jajincima, nedaleko od kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Kako saznaje SrpskaCafe Jošila su po potjernici MUP-a Srbije uhapsili inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a RS pod sumnjom da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Nakon kraćeg zadržavanja u službenim prostorijama MUP-a RS Jošilo je predat u nadležnost Suda BiH, radi određivanja ekstradicionog pritvora. Međutim, tokom ročišta sud je odbio da mu odredi pritvor i Jošilo je pušten na slobodu.

– Jošilo ima državljanstvo BiH, a u potjernici se navodilo da ga Srbija potražuje zbog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja. U potjernici nije navedeno da to oružje ima bilo kakve veze sa oružjem koje je pronađeno u Jajincima u blizini kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića, niti je za to ponuđen bilo kakav dokaz i on je pušten na slobodu – rekao je izvor blizak BH pravosuđu.

Podsjetimo, u šumi koja se nalazi u blizini kuće premijera Srbije nedavno su pronađeni sanduci sa oružjem. Pronađena je zolja, četiri ručne bombe i 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara. Nađena je i municija za automatsko naoružanje i snajper, kao i između deset i 15 metaka nepoznatog kalibra. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da zolja potiče sa hrvatskog ratišta, a dvije bombe sa ratišta u blizini Sarajeva.

O. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA