Pobjednik izbora slaviće na Menhetnu, ko god da je

673

Novi predsjednik SAD izbornu pobjedu će večeras slaviti u Njujorku, ko god da pobijedi, pri čemu je republikanski kandidat za eventualnu proslavu izabrao relativno skroman hotel na Šestoj aveniji, dok je njegova demokratska protivnica u te svrhe iznajmila ogroman Centar Dževits, javio je AFP.

Te dvije lokacije su samo tri kilometra udaljene jedna od druge, a u tom djelu “Velike jabuke” može se vidjeti veliki broj Njujorčana i turista, prilično iscrpljenih izuzetno napornom predizbornom kampanjom, navodi francuska agencija.

U hotelu “Hilton midtaun”, koji se nalazi u blizini takozvane Trampove kule, osoblje privodi kraju pripreme postavljajući ogromne ekrane i podešavajući ton u balskoj dvorani u kojoj njujorški milijarder planira da održi svoju pobjedničku proslavu.

Nedaleko odatle, na obalama rijeke Hadson, nalazi se Centar Dževits, ogromno zdanje sa staklenim krovom, gdje Hilari Klinton namjerava da proslavi svoj izborni trijumf.

U tom djelu centra Menhetna, turisti i prolaznici odražavaju duboke podjele u SAD na izborni dan.

Tako Miki Gibson, koji se sa porodicom danas zatekao u Njujorku, ali žuri u Južnu Karolinu, gdje živi, da bi glasao, kaže: “Svi smo tamo republikanci, svi glasamo za Trampa, iako nismo mnogo zadovoljni njegovim stavovima”.

Gibson opisuje Trampa kao “nepredvidivog čovjeka koji ne može da drži jezik za zubima”, ali napominje da “birači nemaju mnogo izbora”.

S druge strane, član obezbjeđenja Centra Dževit Dona Tomas kaže da joj je drago što je kampanji došao kraj i ističe da će glasati za Hilari Klinton.

– Ako ona izgubi, ostaje nam samo da se nadamo najboljem – zaključuje ova mlada Afroamerikanka.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA