MUP Srpske proslavio krsnu slavu (VIDEO)

666

Svečano i nešto skromnije nego prethodnih godina, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je proslavilo krsnu slavu. Sveti Arhanđel  Mihaili je njihov zaštitnik i slavili su ga i kada je bilo najteže. Prljavi, gladni i iznemogli, sjeća se prvi čovjek policije, su  ratnih godina sa ponosom spominjali ovaj dan.

Sa ponosom  ga slave i danas, 21 godinu kasnije. Ali i čežnjom, jer mnoge kolege nažalost nisu među živima. Zato su im na spomen ploče položili vijence u znak vječnog sjećanja.

– Sve ove godine smo od kada postoji Republika Srpska u Ministarstvu unutrašnjih poslova  slavili ovaj dan i nadam se da će svi oni za nama koji dolaze nastaviti. Postoji svijest  za proslavnom krsne slave 21. novembra – rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Pored krsne slave MUP-a, obilježen je i dan Visoke škole unutrašnjih poslova. Tom prilikom je 56 studenata Visoke škole dobilo diplome, a nagrađeni su i radnici MUPa  plaketama. Starije kolege su mlađima dali primjer dobrog rada u službi i da se trud isplati. A da se već iplatio dokaz je rješenje za pripravnički staž i novčana nagrada za najbolje studente.

– Dolazim iz Srpca i veoma sam ponosan što sam završio Visoku školu unutrašnjih poslova, ali sam i zahvalan ministarstvu što mi je obezbijedilo školovanje ali i omogućilo obavljanje pripravničkog staža u CJB Banjaluka – ponosan je bio Zoran Martić.

– Smatram da je moralna obaveza svakoga da pomogne nekome kada je u nevolji a kada ste policijski službenik onda vam je to i profesionalna obaveza i postupila sam onako kako bi postupio svaki moj kolega – mišljenja je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Veliki dan policiji su čestitali su i prvi ljudi Srpske. Za Dodiika je ovo trenutak kada se kako je rekao spajaju prošlost i budućnost. U izgradnji Srpske su utkani mnogi životi i nade, a  policija je imala veliku ulogu u njenom očuvanju , dodao je predsjednik. Zahvaljujući Vladi Visoka škola će u skorijem periodu biti transformisana u Fakultet bezbjednosnih nauka.

– Ovdje govorimo o našim uspjesima za prošlost i našim izazovima za budućnost i policija Republike Srpske danas predstavlja jednu od najboljih sređenih agencija u regionu ovog karaktera i to je ono što treba da ostane –  dodao je Milorad Dodik, predsjednik RS

Ovom  prilikom je spomenuto i 19 policijskih službenika koji su promovisani u viši čin. Ulaganja u budućnosti će ići u korist policiji. Jedinice policije su već opremljene novim oružjem, a očekuju se i  nove uniforme.  Uskoro će se i prema riječima ministra Lukača otvoriti i centar za obuku jer se policija mora aktivno obučavati.

Jelena Bojanić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA