Koalicioni sporazum sutra u podne, Jaćimović na stend baju!

1202

Koalicioni sporazum o vršenju lokalne vlasti do 2020. godine u Banjaluci biće potpisan sutra u 12 časova u izbornoj kancelariji Igora Radojičića, novoizabranog gradonačelnika ovog grada!

igor radojičić

Radojičić je osvojio rekordnih 55 hiljada pojedinačnih glasova i odnio iznenađujuće laku pobjedu nad svojim naozbiljnijim protivkandidatom Draganom Čavićem, liderom NDP-a.

Sporazum će potpisati SNSD, DNS, SP, Ujedinjena Srpska te odbornik izabran ispred nacionalnih manjina, nekadašnji visoki funkcioner SP-a Saša Čudić.

Jedina razlika od ranijih najava jeste da će sutra biti ozvaničena većina od 20 odbornika, za razliku od 21, kako je do sada spominjano.

milenko jacimovic

Razlog za to jeste napuštanje Milenka Jaćimovića stranku Ujedinjena Srpska, ispred koje je izabran.

Međutim, u jučerašnjem razgovoru za portal SrpskaCafe Jaćimović je rekao da će podržati skupštinsku većinu, te je moguće da će svoj potpis staviti naknadno.

Više o razlozima Jaćimovićevog napuštanja stranke čitajte u tekstu: Razjedinila se Ujedinjena Srpska: Da li će Jaćimović pojačati DNS?! 

Skupštinu Grada činiće 11 odbornika SNSD-a, četiri DNS-a, po tri SDS-a, PDP-a i SP-a, jedan odbornik Ujedinjene Srpske, za sada nezavisni kandidat Milenko Jaćimović te odbornik manjina Saša Čudić.

Ognjen Tešić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA