Radojičić se sastao sa načelnicima

630

U vili “Mrakovica” na Kozari počeo je sastanak gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića sa vršiocima dužnosti načelnika odjeljenja Gradske uprave.

Gradonačelnik Radojičić je prije početka sastanka u izjavi novinarima rekao da će tema sastanka biti planovi rada Gradske uprave za naredni mandatni period.

On je juče u skupštinski procedure uputio Nacrt budžeta Grada Banja Luka za 2017. godinu u iznosu od 128,48 miliona KM Skupštini Grada, koja će taj dokument razmatrati na narednoj sjednici i uputiti ga u javnu raspravu.

-Budžetski okvir od 128 miliona i 480 000 maraka svakako nije dovoljan da podmiri sve potrebe grada, ali ćemo racionalnijom potrošnjom i organizacionom reformomom doći do potrebnih ušteda. Socijalno ugroženi slojevi stanovništva nemaju razloga da se plaše, jer ni prema Nacrtu budžeta za iduću godinu nećedoći do smanjenja izdvajanja za ovu kategoriju stanovništva, čak će sredstva namijenjena Centru za socijalni rad biti uvećana- rekao je Radojičić uoči današnjeg sastanka napominjući da će se budžetskim okvirom i baviti tokom današnjeg sastanka na Mrakovici.

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka, Budimir Balaban, najavio je da će sjednica gradskog parlamenta na kojoj će biti razmatran Nacrt budžeta, biti održana 30. novembra ove godine. Javna rasprava o Nacrtu budžeta grada za 2017.godinu biće obavljena u periodu od 2. do 12. decembra u nekoliko mjesnih zajednica. Cilj održavanja javnih rasprava je obezbjeđivanje javnosti u procesu donošenja budžeta grada i učešću subjekata u predlaganju primjedaba, prijedloga i sugestija koje će poslužiti za konačno utvrđivanje Prijedloga budžeta grada  za 2017. godinu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA