Banjaluka: Fajront u dva ujutro?

1522

Grad Banjaluka spreman je da produži radno vrijeme lokala, a o detaljima će se u petak gradonačelnik dogovoriti sa ugostiteljima.

Na pregovaračkom stolu naći će se i primamljiva ponuda da se za sve kategorije ugostitljskih objekata, osim onih u stambenim zgradama, radno vrijeme produži do dva sata ujutra.

Da je Banjaluci potreban dinamičniji noćni život, ocijenio je nedavno i gradonačelnik Igor Radojičić.

– Uskoro ćemo razmotriti produženje radog vremena za ugostiteljske objekte i u tom pogledu ćemo biti fleksibilni – kazao je Radojičić.

Predstavnici ugostitelja nisu iznenađeni ovakvim stavom jer su, tvrde, sa Radojičićem imali odličnu saradnju i ranije, dok je bio narodni poslanik.

– Vjerujemo da će kao gradonačelnik imati razumijevanja za naše zahtjeve i za činjenicu da od ugostiteljstva uveliko zavisi i turistička ponuda grada.

– Realno je da ugostiteljski objekti rade do dva sata poslije ponoći – kaže Željko Popović, predsjednik Sekcije ugostitelja u Zanatsko preduzetničkoj komori. Dodaje da je dobio poziv za sastanak u petak, ali da još ne zna šta će biti tema razgovora.

Što se tiče narušavanja javnog reda i mira, i predstavnici ugostitelja i gradonačelnik su saglasni da je lako je utvrditi ko krši propise i da zbog dva ili tri bučna lokala ne treba da ispaštaju svi ugostitelji, ali i Banjalučani i turisti, koji vole kafansku zabavu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA