Španija: Djecu držala zatočenu sedam godina!

605
Stan u kojem su djeca bila zatočena

Švajcarska državljanka uhapšena je u Španiji jer je navodno držala svoju djecu zarobljenu u kući sedam godina, prijeteći im da će ih ubiti ako ikad pokušaju da zatraže pomoć.

Kako je saopštila tamošnja policija, djeca, sada stara 17 i 15 godina, nisu uopšte išla u školu tokom sedam godina koje su provele u jugoistočnoj španskoj pokrajini Alikante i gotovo da nisu imali nikakvu ljekarsku pomoć kad su bili bolesni, navodi se u policijskom saopštenju.

– Potpisi maloljetnika uzeti tokom policijske istrage su identični onima na njihovim švajcarskim dokumentima od prije sedam godina. Njihov rukopis izgleda kao rukopis malog djeteta – rekla je portparol policije u Alikanteu.

Prema navodima policije, sedamnaestogodišnja ćerka je u avgustu uspjela da na kratko izbjegne majčin nadzor i pošalje mejl fondaciji ANAR, koja pomaže djeci u nevolji. Tako im je uputila poziv za pomoć.

Ona je navodno bila žrtva nasilja od strane svoje majke, koja je djeci branila bilo kakav kontakt sa spoljnim svijetom.

Ćerka kaže i da im je bilo dopušteno da izlaze na ulicu samo na kratko, kako bi na brzinu obavili kupovinu u prodavnici ili radi šetnje, ali pod strogim nadzorom.

Njihova 49-godišnja majka, koja je porijeklom Španjolka, navodno je bila posebno brutalna prema ćerki, koju je “udarala, gurala ka zidovima ili na nameštaj i bacala na nju pribor za jelo i druge predmete, koji bi joj došli pod ruku”, navela je policija.

Ćerka se nije usuđivala da traži pomoć sve do sada, pošto je bila izložena “konstantnim prijetnjama smrću, još otkad je bila mala”.

Majka je djeci “više puta rekla da će ih ubiti ako se obrate policiji i da će ih policajci silovati i ubiti, što je ideja sa kojom su djeca odrasla”, stoji u policijskom saopštenju.

Nakon što se ćerka obratila fondaciji ANAR, policija je otkrila u kojoj kući u španskom gradu Katral djeca žive.

Policajci su odmah otišli na tu adresu, ali je majka negirala da ikoga drži u kući, kao i da u njoj žive bilo kakvi maloletnici.

– Kad je čula da policajci razgovaraju sa njenom majkom, djevojka je počela da gestikulira prema policajcima kako bi privukla njenu pažnju i tako su deca spasena – rekla je policija, navodeći da se ćerka kasnije vratila ocu u Švajcarsku.

Sudija je odlučio da dopusti sinu, za kojeg policija navodi da nije bio žrtva nasilja poput svoje sestre, da se vrati kući u Katral, gdje i dalje žive njegova majka i njen partner, koji su pušteni na slobodu do suđenja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA