Vučić: Optužbe protiv Dikića su sumnjive

534

Premijer Aleksandar Vučić izrazio je sumnju u osnovanost optužbi za terorizam protiv Bratislava Dikića i ostalih uhapšenih u Crnoj Gori.

– Gospodin Dikić svakog dana iznosi stavove protiv Vlade Srbije, ali volio bih da vidim i da čujem stvarne i ozbiljne podatke o tome da je planirao neki teroristički akt – rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da lično u to ne vjeruje, imajući u vidu druge obavještajne podatke do kojih su došle srpske službe i kojima raspolaže.

– Volio bih da hapšenje nekoliko ljudi iz Zubinog Potoka nije zasnovano na iskazima albanskog komandira policije Seljimaja, a plašim se da imamo dokaze da jeste, onda ne mislim da je to bio ozbiljan razlog – rekao je Vučić.

Dodao je da ni društvo u kojem je bio Dikić ne ukazuje na terorističke aktivnosti.

Prema njegovim riječima, mnogi od onih koji su uhapšeni preko advokata su tražili intervenciju države Srbije, ambasade Srbije u Crnoj Gori i ambasada Srbije je poslala svoje službenike da ih obiđe u pritvorskim jedinicama.

Grupa od 15 osoba, među kojima se nalazi i bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, uhapšena je u okolini Podgorice, nezvanično saznaje B92.

Prema nezvaničnim informacijama, grupa je bila naoružana, a tokom noći je “locirana i uhapšena”.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore je potom saopšteno da za 20 uhapšenih državljana Srbije postoji osnov sumnje da su izvršili dva krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije i terorizam.

– Takođe se sumnja da je plan kriminalne organizacije bio lišavanje slobode premijera Crne Gore – navodi se dalje u saopštenju.

Ipak, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović izjavio je da ima samo nezvanične informacije o hapšenju 20 osoba iz Srbije, uključujući Bratislava Dikića. On dodaje da je “zaobiđen s tom informacijom”, ali tvrdi da iza toga ne stoji nijedan politički subjekt iz Crne Gore.

Hapšenjima su se bavili i strani mediji – agencije AFP i AP široko pišu o hapšenju grupe državljana Srbije uoči poslaničkih izbora u Crnoj Gori i o nadmetanju Zapada i Rusije za tu zemlju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA