Vučić o automobilu sa oružjem: Čekam informacije od BIA i policije!

556

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne može da daje nikakve izjave o oružju pronađenom u blizini njegove kuće dok ne dobije informacije od Bezbjednosno-informativne agencije i policije.

– To je sve što mogu u ovom trenutku da kažem – rekao je Vučić.

Na lice mjesta stigao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Kako javljaju mediji u Srbiji, pronađena je “zolja”, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra. Pronađeno je i nekoliko metaka automatskog naoružanja, i između 10 i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Naoružanje je pronađeno oko 16 časova u šumi, i nalazilo se u sanducima, nedaleko od porodične kuće oca premijera Srbije, u kojoj i sam Vučić često boravi.

Prema ranijim informacijama, oružje je pronađeno u automobilu.

“Zolja” je pronađena 15 metara pred skretanje za kuću premijerovog oca, na mjestu na kom zbog konfiguracije terena mora da se uspori, zbog čega je to mjesto idealno za njenu upotrebu.

Prema nalogu resornog tužilaštva, donesena je odluka da se uradi DNK analiza, da se skinu otisci sa “zolje”, ručnih bombi, municije da bi se što prije utvrdilo kako se taj arsenal našao u neposrednoj blizini porodične kuće Vučića u naselju Jajinci.

Na licu mjesta u toku je policijski uviđaj, a prisutne su i kontradiverzione ekipe.

Policija se povodom pronalska oružja još nije oglasila.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA