Vučelić – novi predsjednik Partizana!

725

Nema više “komedije Partizan”, klub iz Humske 1 je poslije tačno 305 dana dobio predsjednika. Od 24.decembra prošle godine kada je tadašnji predsjednik Zoran Popović “kapitulirao” i prihvatio kolektivnu ostavku klupske vrhuške iz noći poslije poraza od Augzburga crno-bijeli su funkcionisali bez glave kuće.

Milorad Vučelić je iz drugog pokušaja uspio da objedini funkciju predsjednika Sportskog društva i fudbalskog kluba, pošto mu je na trećoj vanrednoj Skupštini u posljednjih pet mjeseci 30 od 33 prisutna delegata ukazalo povjerenje.

Da će sve proći kao i u septembru kada su se na sjednici najvišeg klupskog tela pojavili samo oni koji podržavaju Milorada Vučelića bilo je jasno i u danima koji su prethodili Skupštini jer je Bjeković bio izričit po pitanju (ne)dolaska, jedina neizvijesnost je vladala oko toga da li će se u sali naći 33 delegata.

– Konstatujem da sjednici prisustvuju 33 delegata i da Skupština ima kvorum za rad – rekao je za govornicom predsjednik verifikacione komisije Dragan Trailović i tako otklonio svaku dilemu oko toga da li će se kriza,tačnije agonija u rukovođenju klubom,nastaviti.

U blic ritmu gdje se preko tačaka prelazilo za nekoliko sekundi ostao je zapažen govor Milomira Gligorijevića koji je ukazao na suštinu problema. Problema čije je produbljivanje dovelo klub u izuzetno tešku situaciju sa kakvom se nije susretao decenijama.

– Ne podržavam ni jednu, ni drugu stranu jer ne vidim u njima ono što je najbolje za Partizan. Cijele ove priče ne bi ni bilo da su Nenad Bjeković i Žarko Zečević sjeli i dogovorili se, umjesto što su se ponašali kao ona dva Mapetovca sa terase. Partizan je posljednjih mjeseci ratovao sam sa sobom, vrijeme je da se stane sa tim – istakao je Gligorijević.

Atmosferu potpuno jednostrane podrške novom predsjedniku kao korektivni faktor je “uzdrmao” i najstariji delegat Skupštine Jovan Mileusnić.

– Volio bih da već od sutra vratimo u naše redove članove koji su odstranjeni, jer smatram da to što su oni prisutni u drugim klubovima može samo da predstavlja prednost za nas. Isto tako smeta mi skromnost kada smo ispratili Vladicu Kovačevića, dok su neke druge pratili predsjednik i generalni direktor.

Novi predsjednik je pred kraj neuobičajeno kratke sjednice Skupštine najavio da su vrata kluba iz Humske od danas za sve otvorena.

– Nikada nikakve uvrede nisam koristio u posljednje vrijeme prema drugoj strani,a iako je neko to tako doživeo spreman sam da se izvinim. Volio bih da prekine ovaj mali specijalni rat, mada nemam iluziju da to može tako lako da se dogodi. S tim uvjerenjem pristupam ovom poslu. Mogu samo da poželim ono što i svaki iskreni partizanovac, živio Partizan – poručio je Vučelić za govornicom.

O planovima novog rukovodstva nije bilo mnogo reči.

– Moramo da nastavimo sa finansijskom kao i konsolidacijom same organizacije i da se izborima za status stadiona. Za sve to ću se boriti na način koji sam to činio i u sportskom društvu, uz nadu da ćemo imati podršku sa svih strana – zaključio je novi predsjednik Partizana.

Lična karta
Novi predsjednik Partizana Milorad Vučelić rođen je 17.juna 1948. u Sivcu kraj Crvenke. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, a kroz karijeru je najviše bio vezan za novinarski poziv.
Počeo je u vrijeme studentskog protesta 1968, a najznačajniji dio karijere mu je onaj koji je vezan za Radio televiziju Srbije, čiji je generalni direktor bio od 1992. do 1995. Bio je predsjednik Rukometnog saveza Jugoslavije od 1997. do 1999, a na funkciju predsjednika FK Partizana dolazi kao direktor i glavni urednik političkog nedjeljnika Pečat.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA