Vladimir Grbić: Golijanin mora da ode sa čela Odbojkaškog saveza

610

Srpski legendarni odbojkaš Vladimir Grbić poručio je da predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Nenad Golijanin mora da napusti tu funkciju nakon što nije glasao protiv prijema kosovskog saveza u Međunarodnu odbojkašku federaciju (FIVB).

– Od 1991. godine, otkad sam deo Odbojkaskog saveza, nismo bili u težoj situaciji. Tu smo jer smo izašli iz okvira sportske organizacije kakva je OSS. Umešana je politika bez ikakve potrebe i to zbog ličnog stava predsednika Nenada Golijanina. Na Kongresu u Argentini, trebalo je glasati protiv prijema Kosova u FIVB i sa tim smo svi saglasni – rekao je Grbić.

Aktuelni prvi potpredsjednik OSS je istakao da je na sjednici Izvršnog odbora, koja je usljedila poslije Kongresa FIVB, interni dogovor bio da se sačuva integritet i jedinstvo organizacije, što je rađeno prethodnih 20 godina i da se zakaže vanrednu Skupstinu OSS.

Predsjednik Golijanin, koji je odgovoran za aktuelnu situaciju, to nije ispoštovao diskreditujući članove Izvršnog odbora u medijima. Moj stav je da na predstojećoj vanrednoj Skupstini, treba da se izglasa nepovjerenje predsjedniku Nenadu Golijaninu. Uvjeren sam da će delegati OSS donijeti najbolju odluku za srpsku odbojku – zaključio je Grbić.

Vanredna Skupština OSS, na kojoj će se glasati o povjerenju Golijaninu, održaće se 25. oktobra.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA