Unirea – nekad Liga šampiona, danas pustoš (Foto + video)

629

Rumunski fudbalski klub Unirea, 2009. godine doživio je vrhunac, pa dvije godine kasnije potpuno ugašen. Danas su na stadionu ostali samo korov i ruševine.

Privatizacija po svaku cijenu! To je put kojim su ne tako davno krenuli svi rumunski klubovi, a mnogi od njih su deceniju kasnije ili čak i prije doživjeli potpuni krah. Takav je slučaj i sa Unireom iz Urzićenija, popularnim Čelsijem iz Lalomice, koji je početkom novog milenijuma doživio nagli uspon, a onda doživio potpuni krah.

Klub je 2003. godine došao u ruke tada jednog od najbogatijih rumunskih biznismena Dumitrua Buskarua, koji je kasnije doživio finansijski krah, a prošle godine je optužen za pronevjeru novca. Unirea je 2009. godine napravila senzaciju osvajanjem šampionske titule, a godinu dana kasnije igrala je Ligu šampiona i nokaut fazu Lige Evrope.

Konačno, klub 2011. godine nije aplicirao za licencu takmičenja u Ligi 1, a iste godine je i ugašen. U ljeto prošle godine ponovo je pokrenut, ali u petom rangu takmičenja i preseljen u Grabovi, dok je stadion u Urzićeniju ostao da trune.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA