Ubica ostavio oproštajno pismo!

13053

Na mjestu stravičnog zločina u Dragočaju kod Banjaluke policija je pronašla oproštajno pismo za koje se vjeruje da mi moglo da da odgovor zašto je Radojica Golemović (60) ubio svog sina Božidara (19) i suprugu Brankicu (47), nakon čega je presudio sam sebi raznevši se ručnom bombom, saznaje SrpskaCafe.

Izvor blizak istrazi kaže da je pismo tokom uviđaja zatečeno u kući Golemovića, ali njegov sadržaj za sada nije poznat.
– Utvrđeno je da se tu radi o dvostrukom ubistvu i samoubistvu, odnosno da je Radojica nožem ubio suprugu i sina, a potom je presudio sam sebi. Motiv ove jezive tragedije još se istražuje i vjerujemo da će u rasvjetljavanju zločina pomoći i pismo koje je pronađeno u kući – rekao je izvor blizak istrazi.

On kaže da je Brankičino tijelo pronađeno na krevetu u sobi, dok je Božidarovo tijelo zatečeno iza ulaznih vrata kuće. Iako je nož kojim su ubijeni zatečen u Brankičinom tijelu sumnja se da je ona bila prva žrtva krvavog pira njenog supruga.

– Tragovi ukazuju da je Radojica prvo ubo suprugu, a potom sina, da bi se potom vratio u sobu i nju ponovo ubo nožem. Na njenom tijelu su zatečene dvije rane, a na Božidarovom jedna. Sumnja se da je nakon toga otišao do šupe iz koje je uzeo ruksak u kome su bile ručne bombe i određena količina eksploziva TNT. Jednu bombu je aktivirao u rukama i tako je ubio sam sebe – pojasnio je naš sagovornik.

Ruskak sa bombom i eksplozivom, koji se nije aktivirao, zatečen je pored raskomadanog tijela Radojice Golemovića. Zbog toga policija nikome nije dozvolila da priđe na 200 metara od mjesta zločina, a bombe i eksploziv bezbjedno je uklonila ekipa Civilne zaštite.

Porodična tragedija, koje je šokirala Banjaluku, dogodila se oko pet časova ujutro, a sve je tek šest sati kasnije otkrio radnik „Elektrokrajine“ koji je došao da očita brojilo za struju na kući Golemovića. Nakon što je ugledao raskomadano tijelo, električaru je u šoku otrčao u komšiluk gdje su jedva uspjeli da ga smire. Kada im je objasnio šta je zatekao u dvorištu Golemovića komšije su pozvale policiju koja u kući pronašla još dva tijela.

Na lice mjesta okupili su se članovi ožalošćene porodice, koji su sa suzama i nevjericom posmatali policijski uviđaj. Niko ne može da vjeruje šta ih je snašlo i kažu da ništa nije ukazivalo na ovu tragediju. O Radojici Golemoviću svi imaju samo riječi hvale.

– Radojica je bio veoma dobar čovjek i niko ne može da vjeruje da je on bio u stanju da počini tako stravičan zločin. Bio je omiljen u selu, radio je kao električar u UniCredit banci i komšijama je često znao da popravlja razne uređaje, a da za to ne uzme ni jednu marku. I dalje ne vjerujem da je on mogao da naudi svom sinu i supruzi – kroz suze je rekao rođak porodice Golemović.

Oni kažu da je Božana bila domaćica, dok je Božidar bio maturant elektrotehničke škole koji je imao odlične ocjene.

O. MATAVULJ

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA