U susret finalu Kupa Republike Srpske (VIDEO)

698

Finale Kupa Republike Srpske u ženskoj odbojci između “Banjaluka Voleja” i “Bimal Jedinstva” iz Brčkog biće odigrano u četvrtak u Banjaluci. Dok je ekipa iz Brčkog višestruki osvajač ovog takmičenja, klubu iz Banjaluke je ovo prvo učešće.

Banjalučanke ne žele da prognoziraju rezultat, ali vjeruju da mogu ravnopravno da se nose sa protivnikom.

– Sa njima uvijek ulazimo u meč sa nekom većom željom da ih dobijemo nego sa drugim ekipama, jer uvijek je ljepše kad se pobijedi neko ko je tu na prvom mjestu – rekla nam je Sonja Udovčić, kapiten UOK “Banjaluka Volley”.

– U našem sportu, koji je najmasovniji u RS i BiH, je jako teško doći do finala, 40 ekipa tu učestvuje, od toga sedam premijer ligaša, pa onda vidite da to nije lako. Ovo je najveći uspjeh kluba u njegovoj sedmogodišnjoj istoriji – mišljenja je Duško Ovuka, direktor UOK “Banjaluka Volley”.

Banjaluka je nakon punih dvadeset godina domaćin finalne utakmice u kup takmičenju, tako da u Odbojkaškom savezu vjeruju u dobru organizaciju i kvalitetnu utakmicu. U najmasovnijem klupskom takmičenju učestvovale su 39 ekipa iz Srpske.

– Tako da je iz toga, iz te masovnosti, proistekao jedan kvalitet, u kojem učestvuje poslije dužeg vremena i jedna ekipa sa ovih prostora Krajine, uglavnom su to bile ekipe iz istočnog dijela RS. Tako da to ovo finale čini na jedan način dražim – naglasio je Slobodan Udovčić, član UO Odbojkaškog saveza RS.

Utakmica finala Kupa zakazana je za četvrtak, 27. oktobra u 20 časova i 15 minuta. Susret će biti odigran u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u Banjaluci.

Za one koji ne znaju, a imaju želju da idu SrpskaCafe.com vas vodi na finale Kupa RS za odbojkašice

Danijela Aksić Marković

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA