U pretresu oduzeta polovna roba i vatreno oružje

743

Policija Tuzlanskog kantona pronašla je prilikom pretresa porodičnih kuća i poslovnih objekata na više lokacija u Tuzli i Živinicama oružje i veću količinu polovne tehničke i druge robe vrijedne više desetina hiljama KM, koja je prodavana bez odgovarajućih dozvola.

Pronađena su četiri pištolja i municija, te rabljeni televizori, računari, kućanski aparati, motorne pile, kosilice, bušilice, hidraulične dizalice i druga roba, saopšteno je danas iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Vlasnici su ovu robu prodavali bez odgovarajućih dozvola, odnosno bez registrovanih poslovnih djelatnosti.

Pretrese su izvršeni s ciljem sprečavanja vršenja krivičnih djela iz oblast privrede, poslovanja i bezbjednosti platnog prometa, odnono krivičnoig djela nedozvoljene trgovine i držanja oružja.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, policija će Kantonalnom tužilaštvu Tuzla dostaviti izvještaj o izvršenim krivičnim djelima protiv lica koja su se bavila nedozvoljenom trgovinom i koja su bez dozvola držala vatreno oružje.

Pripadnici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzla postupiće u skladu sa svojim nadležnostima i vlasnicima izdati odgovrarajuće rješenja o zabrani rada i otklanjanja drugih nedostataka.

Pretresi su ivršeni po naredbi opštinskih sudova Tuzla i Živinice.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA