Trebinjski srednjoškolci za liječenje Kristine Batinić (VIDEO)

660

Učenici trebinjskih srednjih škola, zajedno sa Asocijacijom srednjoškolaca BiH, na trebinjskom Trgu slobode pokrenuli su humanitarnu akciju za liječenje Kristine Batinić. Kristini, koja je odlična učenica Gimnazije „Golub Kureš“ u Bileći, za hitnu transplantaciju jetre u Italiji nepohodno je između 130 i 250.000 evra.

Trebinjski srednjoškolci danas su na gradskom trgu postavili humanitarni štand na kome svi Trebinjci do 22 časa mogu da doniraju novac za Kristinino liječenje.

– Ovo je samo jedna od tih akcija. Mi planiramo već u nedjelju da organizujemo i drugu akciju, jer novac je neophodan, tako da mi što prije želimo da sakupimo što veću svotu novca. Nadam se da će se svi sugrađani uključiti u ovu akciju, jer mislim da su svi svjesni situacije u kojoj se Kristina nalazi, kao i njeni roditelji i da će vrlo rado pristupiti i pomoći nam u organizovanju iste – objasnila nam je Sandra Branković, predsjednik Savjeta učenika Gimnazije „Jovan Dučić“ Trebinje.

– Pored ovih današnjih organizacija kao što je ovaj štand i niz drugih akcija, koje će se desiti, učenici su samovoljno skupljali novac po školama. Jako mi je drago da ne samo trebinjska gimnazija, već i druge škole širom BiH pružaju pomoć Kristini kojoj je potrebna velika svota novca i ja se nadam da će uspjeti skupiti sve na vrijeme – rekao je Špiro Vučinić, predstavnik Asocijacije srednjoškolaca BiH.

Štand za prikupljanje pomoći za Kristinu sutra će od 13 do 22 časa biti postavljen ispred trebinjskog Marketa 99, dok će u subotu akcija ponovo biti organizivana na trebinjskom trgu od 11 do 22 časa. U nedjelju trebinjski srednjoškolci namjeravaju da organizuju i kulturno veče na kome će nastupiti trebinjske folklorne i plesne grupe, mališani iz vrtića, te brojni drugi učesnici, a sav novac takođe će biti uplaćen na žiro račun za Kristinino liječenje. Organizacija je u toku, pa još uvijek nije ustanovljeno gdje i u koliko sati će humanitarno kulturno veče biti održano.

Neda Petković

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA