SrpskaCafe kod Nikole Dunovića: Sin Majke hrabrost proslavio 4. rođendan! (FOTO)

23942

Nikola Dunović, sin tragično preminule Jelene Trikić Dunović (32), Majke hrabrost, koja je odbila liječenje tumora na mozgu da bi održala trudnoću i rodila ovog dječaka, danas je u Prijedoru proslavio svoj četvrti rođendan.

Ovaj simpatični dječak četiri rođendanske svijećice je ugasio u prisustvu brojnih članova porodice koji su stigli i iz Drvara, a čestitke je dobio sa svih strana, od Srpske do Australije.

– Dobio je tortu i, standardno, razne igračke – ističe Nikolin otac Goran Dunović.

On navodi za SrpskaCafee da Nikolu zbog manjka mjesta u vrtićima nisu uspjeli da upišu u neku od predškolskih ustanova.

– Čuvamo ga svi po malo i „borimo“ se sa njim svaki dan, i to na smjenu. Ali teško je njega sačuvati, jer je baš nemiran. Ko zvrk je! Živahan. I velika je pričalica – kaže Goran koji je nastavnik u Osnovnoj školi “Majka Knežopoljka” u Knežici kod Dubice.

On otkriva da Nikola odrasta i razvija se normalno kao i sva druga djeca. Kaže i da je njegov sin izuzetno znatiželjan.

– I jako bistro dijete za svoje godine. Voli da sve zna i za svoje godine se „prerano“ u neke stvari uključuje… Malo je napredniji, ali šta je tu je – kaže uz osmijeh naš sagovornik.

Familija Jelene Trikić će 18. novembra u Drvaru obilježiti godišnjicu smrti ove hrabre žene, supruge, kćerke i majke.

Jelena Trikić Dunović je preminula u novembru 2012. godine u Kliničkom centru Banjaluka. Od 2007. borila se sa teškim oblikom tumora na mozgu. Imala je dva operativna zahvata, a kasnije je liječena zračnom terapijom i citostaticima. Uprkos bolesti i preporukama ljekara, odbila je liječenje da bi stekla potomstvo. Povodom 9. januara i proslave i obilježavanja Dana i krsne slave RS Svetog arhiđakona Stefana, posthumno je odlikovana Ordenom krsta milosrđa.

M. Čabarkapa

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA