Slabovidi maratonac Goran Nikolić stigao u Bijeljinu (VIDEO)

854

U Bijeljinu je danas dotrčao maratonac Goran Nikolić koji se priprema da postavi novi Ginisov rekord. Aktivniog rekreativaca dočekali su brojni prijatelji i novinari.

Gradski trg u Bijeljini bio je još jedan osvojeni cilj trke za obaranje Ginisovog rekorda, kroz koji je poslije pretrčane dionice, od Loznice do Bijeljine, stigao slabovidi maratonac Goran Nikolić. 55 uzastopnih maratonskih trka za 55 dana cilj je za novi Ginisov rekord. Rekord je samo simbolika. Maratonac koji vidi svega 5 odsto na jedno oko, tvrdi da je osnovni cilj njegovog trčanja, skretanje pažnje na mogućnosti osoba sa invaliditetom.

– Meni je pažnja potrebna da bih ukazao na sportski, kreativni i intelektualni potencijal osoba sa invaliditetom. Da bih pozvao privredne subjekte, finansiske organizacije i institucije da podrže razvoj centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu na lokaciji koju je obezbjedio grad, sagradio Delta holding i to je jedinstveno zdanje u ovom djelu evrope – rekao je Goran Nikolić.

Za 55 dana pretrčati će preko 2 300 kilometara , odnosno u prosjeku dnevno i više od 42,5 kilometara. Nikolić je startovao 3.septembra u Kragujevcu. Sa sobom u pratnji ima i kvalitetan stručan tim a u Bijeljini su ga dočekali članovi Rotary kluba.

– Rotary klub Bijeljina je suorganizator ovoga podviga kojeg Goran čini jer humanitarnog karaktera. Rotary klub Bijeljina pored ovoga što radi, takođe radi i druge projekte – kazao je predsjednik Rotary kluba Bijeljina Nebojša Simić.

Vlasnik rekorda kojeg Nikolić planira da obori, trenutno je Japanac koji je istrčao 52 maratona za 55 dana i potpuno je zdrav sportista. Ovo je prvi put da osoba sa invaliditetom pokušava da obori rekord potpuno zdravog sportiste.

Goran će već sutra biti u Banjaluci. Nakon toga slijede gradovi Sarajevo i Mostar odakle se seli u Crnu Goru gdje će 27.oktobra i završiti svoj podvig.

Željko Lazarević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA