SIPA: Okončani pretresi na 42 lokacije

584

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH završili su danas pretrese objekata na 42 lokacije u okviru akcija “List dva” i “Boks”, tokom kojih je uhapšeno 30 lica zbog nedozvoljenog prometa duvana.

Akcije kodnih naziva “List dva” i “Boks” izvedene su pod nadzorom Tužilaštva BiH, u saradnji sa pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, a pretresi su izvršeni na području Bijeljine, Gradačca, Orašja, Broda, Gruda, Posušja, Mostara, Čitluka, Širokog Brijega, Sanskog Mosta i Travnika.

Pomoć u izvođenju ovih akcija pružili su službenici Policije Brčko distrikta BiH, MUP-a Republike Srpske, te MUP-ova Zapadnohercegovačkog, Unsko-sanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona, saopšteno je iz Sipe.

U okviru ovih akcija uhapšeno je 30 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda, čime su oštetila budžet BiH za više od 10 miliona KM.

Tokom pretresa objekata koja koriste osumnjičena lica pronađeno je i privremeno oduzeto oko 25 tona duvana, šest mašina za sječenje duvana, veća količina novca, oružje, određena dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Uhapšena lica biće kriminalistički obrađena u prostorijama Sipe, a o njihovom daljem statusu odlučiće postupajući tužilac Tužilaštva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA