Sanda Rašković Ivić izbačena iz DSS-a!

2107

Izvršni odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) odlučio je da se iz stranke automatski izbace oni koji ne poštuju odluku organa DSS-a o isključenju Đorđa Vukadinovića iz poslaničkog kluba u Skupštini Srbije, rečeno je danas DSS-u.

Kako je navedeno, odluku Izvršnog odbora treba da potvrdi još i Predsjedništvo DSS-a.

Zahtjev o isključenju Vukadinovića iz poslaničkog kluba DSS-a u Skupštini Srbije nisu željeli da sprovedu šefica poslaničkog kluba Sanda Rašković Ivić i Slaviša Ristić.

Ivićeva je izjavila da će po svoj prilici i kako stoje stvari ona i Ristić biti izbačeni iz stranke.

– Ovo je presedan. Ja ne mogu da se sjetim da je neko svog bivšeg predsjednika koji je uveo stranku u parlament, nakon ranije propasti, isključivao iz stranke i najurivao – rekla je Ivićeva i dodala da će ona i Ristić, ako bude sprovedena odluka Izvršnog odbora, nastupati kao samostalni poslanici.

Kako je navela, nevjerovatno je što novom rukovodstvu od svih mogućih stranačkih problema najviše smeta poslanički klub koji nije napravio nijednu grešku i nije odstupio od stranačke ideologije i politike.

Sanda Rašković Ivić ocijenila je da ono što nije uspio premijer i lider naprednjaka Aleksandar Vučić koji je po njenim riječima htio izbornom krađom da marginalizuje DSS da ne bude u parlamentu, “poći će za rukom novom rukovodstvu DSS-a”.

Ona je ocijenila i da Vukadinović uopšte nije tema, već razlog koji su vrlo spretno udenuli da bi doveli do toga da one koji ne mogu da kontrolišu istjeraju iz stranke.

– DSS je stranka koja svoju politiku gradi na odbrani Kosova i Metohije i teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje, a ne na odbrani lokalnih koalicija na Vračaru i Voždovcu. Signal propasti stranke je bio kada je iz Glavnog odbora izašlo 12 članova sa Kosova i Metohije – rekla je bivša predsjednica DSS-a.

Sukob u DSS-u nastao je kada je odlučeno da se u gradskim opštinama u Beogradu, Vračaru i Voždovcu uđe u koaliciju sa SNS-om.

Sanda Rašković Ivić je zbog te odluke podnijela ostavku na mjesto predsjednice stranke, a članovi odbora sa Kosova i Metohije izašli su iz Glavnog odbora, a neki i iz stranke.

Grupa visokih funkcionera DSS-a međutim saopštila je ranije da je glavni razlog sukoba u stranci neslaganje oko zajedničkog predsjedničkog kandidata opozicije, a ne zbog lokalnih koalicija sa SNS-om.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA