RUKOMET: Cvetkoviću klupa Srbije

437

Jovica Cvetković novi je selektor „orlova“! Ovako je odlučio Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije koji je prvo smjenio Dejana Perića, i to, zbog loših rezultata da bi potom ukazali povjerenje nekadašnjem sjajnom rukometašu i državnom reprezentativcu. Zanimljivo je istaći kako je od 2006. do 2009. godine takođe obavljao funkciju selektora kada se Srbija uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo koje se 2009. godine igralo u Hrvatskoj.

Popularni „Cvele“ vodiće nacionalni tim u naredne dvije kvalifikacione utakmice koje se igraju za odlazak na šampionat Evrope koje će se 2018. godine održati takođe u Hrvatskoj. Ovaj rukometni stručnjak debitovaće već 3. novembra u Posljkoj, a tri dana kasnije u Nišu će rival Srbiji biti Bjelorusija. Osim ove tri selekcije u ovoj grupi se nalazi i Rumunija, dvije najbolje reprezentacije obezbediće plasman na EP.

Kada je u pitanju Jovica Cvetković treba reći da je trenerski posao obavljao u banjalučkom Borcu, Metalurgu iz Skoplja rumunskoj Konstanci, niškom Železničaru i naravno Crvenoj zvezdi iz Beograda u kojoj je i počeo trenersku karijeru.

S. B.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA