Promocija Selakove „Knjige života“ u Tesliću

1047

„Knjiga života – uputstvo za upotrebu“ autora Steve Selaka iz Banjaluke daje odgovore na razna životna pitanja i nedoumice. Tek djelić tih odgovora autor je dao prisutnima tokom promocije u galeriji teslićkog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ koje je i organizovalo ovo književno veče.

Knjiga je sastavljena iz 19 poglavlja, od kojih prvo govori o životu samog autora koji je preživio tri kliničke smrti i dva tumora na unutrašnjim organima. Selak je knjigu počeo pisati upravo kada se razbolio 2007. godine.. Bavio se kaže ozbiljnim naučno istraživačkim radom punih devet godina, koliko je knjiga nastajala, a najbolje eksperimente vršio je na samom sebi.

– Sam život je dar od Boga. Bog je nama dao izbor da ga živimo kako hoćemo. Ovo kako danas živimo je posljedica onog što smo radili u prošlosti, kako ćemo živjeti u budućnosti je posljedica onog što radimo danas. Opet, Bog je milostiv i dobar, učiniće ti, ali moraš da radiš, stvaraš i da se trudiš. Bog ne voli lijene, Bog voli hrabre, i to piše moja knjiga, kako postati srećan – priča autor.

Selak je sa svojom prvom knjigom obišao brojne gradove u Srpskoj, tako da je promocija u Tesliću bila već 30-ta u nizu. Knjiga je doživjela veliki uspjeh, a prevedena je na ruski, engleski i makedonski jezik. Zainteresovala je i Teslićane koji su za autora tokom promocije imali brojna pitanja.

Jedan od prisutnih Teslićana, Vojislav Jovanić, takođe književnik, kaže da svima preporučuje da pročitaju prvu Selakovu knjigu.
– Čitanje je kao branje plodova, a slušanje je nagrada za mudrost. Mi smo večeras iz „Knjige života“ Steve Selaka dobili i jedno, i drugo. Dakle, srdačno predlažem čitaocima ovu divnu knjigu – kaže Jovanić.

Teslićki umjetnik Miroslav Popović priča da je i sam način promocije knjige, odnosno način na koji je autor govorio o njoj, ostavio na njega snažan utisak. Žao mu je, kako kaže, što posjećenost promocije u Tesliću nije bila još veća.

– Oni koji su bili večeras ovdje mogli su osjetiti veliku energiju čovjeka koji je svojim izlaganjem napavio veliku lepezu svog života i doživljaja, koji je neobičan, ali istovremeno ima poruku da se i mi dotičemo takvih događanja – zaključio je Popović.
Htio sam samo da ovu knjigu poklonim ljudima, a ustvari sam na njoj dosta i zaradio, priča Selak, te dodaje da se knjiga prodaje „kao luda“.

U prilog tome govori i činjenica da se štampa njeno treće izdanje u tek par mjeseci. U međuvremenu, Selak, priprema i novu knjigu koja je, kako kaže, vizionarska.

Biljana Stokić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA