Potvrđena odluka o suspenziji Salihovića

501
Goran Salihović

Drugostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH za tužioce potvrdila je odluku o privremenom udaljenju Gorana Salihovića od vršenja dužnosti glavnog tužioca BiH.

Iz VSTS-a je saopšteno da je drugostepena disciplinska komisija donijela odluku povodom žalbi Salihovića i njegovog punomoćnika na odluku prvostepene disciplinske komisije kojom je glavni tužilac Tužilaštva BiH udaljen od vršenja dužnosti tužioca i glavnog tužioca u tom tužilaštvu do okončanja disciplinskog postupka, počevši od 29. septembra.

Drugostepena disciplinska komisija odbila je kao neosnovane žalbu i dopunu žalbe i potvrdila odluku prvostepene disciplinske komisije od 28. septembra.

Ova odluka je konačna i protiv nje se može podnijeti tužba Sudu BiH, dodaje se u saopštenju.

Kancelarija disciplinskog tužioca VSTS-a podnijela je 26. septembra prvostepenoj disciplinskoj komisiji disciplinsku tužbu protiv glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića zbog pritužbi o povredi njegovih dužnosti.

Tužba je registrovana po službenoj dužnosti 8. avgusta, na osnovu medijskih navoda.

Nakon sprovedene istrage, Kancelarija disciplinskog tužioca utvrdila je da postoji dovoljno dokaza da je Salihović izvršio disciplinske prekršaje, i to propuštanje da traži svoje izuzeće od postupanja po predmetima kada postoji sukob interesa, te upuštanje u neprimjerene kontakte sa sudijom ili strankama u postupku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA