Počela sezona grijanja u Doboju

768

Do kalendarskog početka grejne sezone ostalo je još osam dana, ali zbog niskih temperatura naročito u jutarnjim i večernjim časovima, dobojska Gradska toplana danas je pustila grijanje.

Remont na kotlovima je urađen. Proširena je i deponija za skladištenje uglja, a znatne količine ulja lignita iz Stanara već su spremne za loženje. Upravo zato što su ispunjeni svi uslovi za početak, grejna sezona u gradu Doboj počinje osam dana ranije od zvaničnog početka iste. Građani ističu da su ih niske temperature primorale da koriste alternativna načine grijanja, kažu vrijeme je za tople radijatore.

Cijene grijanja se ove godine neće mijenjati, kažu iz Toplane i dodaju da su osnovni problem ne redovna plaćanja korisnika grejnog sistema. Dugovanja korisnika ove ustanove sada iznose oko četiri miliona maraka.

– Tempereture su takve kakve jesu, znači ispoštovane su Zakonom propisani uslovi da je bilo potrebno da se zapali grijanje. Evo danas smo mi to i učinili i nadamo se da će građani Doboja imati uspješnu grejnu sezonu i da će radijatori biti topli na zadovoljstvo i nas koji pružamo uslugu, a i građana. Remont je uspješno urađen, oba kotla, toplovodi sve i sada počinjemo u puno formi – rekao je direktor Gradske toplane Doboj Zdravko Petrović.

Iz Dobojske Toplane apeluju na korisnike da svoje obaveze izmiruju redovno. Zbog početka rada Termoelektrane Stanari, rok za dovoz potrebne količine uglja za dobojsku Toplanu je tri mjeseca od 15 – og septembra do 15 – og decembra.

Biljana Đukić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA