PLIVANJE: Bema stipendira Čeprkala

675

Menadžment Tvornice obuće Bema odlučio je da u narednih godinu dana sa 6.000 maraka stipendira plivača Mihajla Čeprkala. Ovo je svakako gest vrijedan pažnje, a ugovor o stipendiranju potpisali su tehnički direktor ovog uspješnog preduzeća Marinko Umičević i talentovani plivač koji je bio učesnik Olimpijskih igara koji su nedavno održani u Rio de Žaneiru.

– Zajedno sa poslodavcima iz Slovenije donijeli smu odluku da finansijski pomognemo razvoj ovog mladog i uspješnog sportiste. Mihajlo Čeprkalo je već dokazao da se radi o sjajnom plivaču, a potvrda toga da je bio učesnik Olimpijskih igara što je san svakakog sportiste. Nadamo se da će mu ova novčana pomoć od šest hiljada maraka u narednih godinu dana dosta značiti i da će mu koliko-toliko pomoći u realizaciji njegovih planova – rekao je Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće Bema.

Više nego zadovoljan odlukom menadžmenta Beme bio je Mihajlo Čeprkalo, momak čije plivačko vrijeme tek dolazi.

– Ovako nešto nisam očekivao, i želim da kažem da sam više nego prezadovoljan što sam dobio ovu vrijednu stipendiju. Želim da se zahvalim ljudima iz Beme, a prije svega tehničkom direktoru Marinku Umičeviću koji je još jednom pokazao da je čovjek velikog srca. Sa svoje strane sve ću učiniti da opravdam ovu za mene značajnu donaciju – istakao je Mihajlo Čeprkalo.

S. BABIĆ

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA