Nova Škoda po uzoru na E klasu (VIDEO)

669

Svi bolji poznavaoci Mercedesa u novoj Octaviji će vidjeti zadnju E klasu sa dvostrukim svjetlima.

U sjeni novog Kodiaqa Škoda je tiho radila na osvježenju svoj najpopularnijeg modela, sada već legendarne Octavije. I pritom su inspiraciju našli kod Mercedesa i njihove E klase. Pritom mislimo na W212 generaciju koja se proizvodila do 2013. godine.

Jednom kad skrenete pogled sa svjetala uočićete LED prednja svjetla dostupna uz doplatu, a potom i blagi redizajn blatobrana, te prednje maske. Nazad su promjene gotovo nevidljive, dok je bok osvježen novom linijom.

Osim vanjske operacije nosa Škodinoj limuzini je pomlađen i interijer. Predvođen 9,2-inčnim ekranom infotainment sistema donosi WLAN hotspot i prostor za SIM karticu. Sigurnosna podrška obogaćena je novim sistemima upozorenja i pomoći, a između ostalog uključuje kameru za vožnju unazad, električno upravljan poklopac prtljažnika (Combi) i grijanje volana.

Ponuda motora ostaje nepromijenjena što u prevodu znači start 1.0 TSI benzincem od 86 KS, te mjesto top verzije za 2.0 sa 184 KS. Ukupno je u pitanju pet benzinaca i četiri dizelaša, a uz šestostepeni ručni mjenjač nudi se i sedmostepeni DSG mjenjač. 4×4 pogon rezervisan je za 1.8 TSI i 2.0 TDI motore, naravno uz doplatu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA