Nema tišine za rokenrol: „Tupas Mene“ objavio „Revoluciju“ (VIDEO)

545

Grupa „Tupas Mene“ iz Banjaluke objavila je prvi autorski singl pod nazivom “Revolucija”, a za ovu žestoku rok numeru snimljen je i prateći spot.

Kako ističu u bendu, snažan pečat pjesmi daje angažovan tekst, koji se u duhu najboljeg pank i rok nasljeđa dotiče društvenih problema u najširem kontekstu. Članovi benda kažu da kompozicija govori o “mentalnoj revoluciji” koja je prijeko potrebna da se desi u društvu, i to na svim nivoima.

– Bend se takođe poigrao aktuelnom situacijom u BiH, pa je spot ciljano objavljen u subotu pod sloganom “Dok svi ćute mi pričamo!”, aludirajući time na predizbornu tišinu, koja ne važi za rokenrol – ističu u bendu.

Oni dodaju da se „Tupas Mene“ ograđuje od svih političkih opcija, pritom naglašavajući da je pjesma namijenjena svima onima koji se pronađu u njoj.

– Nema tu previše filozofije. Tekst je iskren i direktan, tako da ga svako može razumjeti. Ovo je naš način da kažemo šta nas muči, ali i da poručimo svima da je svako gospodar svoje budućnosti i da je kao takvu treba čvrsto uzeti u svoje ruke – kažu u bendu „Tupas Mene“.

Pjesma “Revolucija” ujedno je i najava nadolazećeg albuma prvenca ovog benda. Snimana je u banjalučkom studiju „Digital Boyler“, a miks i produkciju potpisuje Ninoslav Dobrijević Tiki.
Šira publika ove momke poznaje kao pokretače poznatog muzičko-scenskog projekta “Rok simfonija”, koji je izazvao mnogo pažnje svojim nastupima.

Pogledajte spot za pjesmu „Revolucija“:

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA