Milan Miličević ostaje načelnik Teslića i naredne četiri godine (VIDEO)

2105

Od 41.673 stanovnika opštine Teslić sa pravom glasa, to pravo je ostvarilo njih 24.869. 

Teslić je postao svojevrsni bastion SDS-a, a to su potvrdili i rezultati lokalnih izbora. Milan Miličević,potvrdio je mandat ubjedljivim rezultatom. Očekivila se neizvjesna trka, a onda je Miličević Draganu Bogdaniću, SNSD-ovom kandidatu pobjegao za čak 4000 glasova. Tako je Milićević dobio i veći broj glasova nego prije četiri godine kada je prvi put izabran na ovu funkciju. A postao je i prvi načelnik u Tesliću koji je potvrdio svoj mandat.

– Nisu prebrojana kompletna sva biračka mjesta, nešto je malo ostalo, ali je ostala razlika između mene i drugoplasiranog preko 4 000. To je zaista veliki rezultat koji ne bi predvidio da me neko pitao prije nekoliko dana. Naravno da sma sve činio sa svojom ekipom i koalicionim partnerima da pobijedimo, ali je ovo maestralan rezultat, koji je plebiscitaran kao i 2012. – rekao je načelnik opštine Teslić Milan Miličević.

Ovako dobar rezultat svakako ne bi bio moguć bez ozbiljnog rada prethodne četiri godine tvrdi Miličević. SDS ima dobro razvijenu instrastrukturu, a njihovi članovi u trku su ušli srcem i to su, kako kaže, prepoznali birači. Očekuju čak i devet odbornika SDS-a u lokalnoj skupštini.

– Još ti rezultati nisu definisani, ali ono što je važno da su političke partije koje su mene podržavale su najozbiljniji kandidati da nastavimo ono što smo zajedno radili, ali su vrata otvorena i drugim ljudima. Neće biti nikakvih problema, bićem osamo još jači nego što smo bili – dodao je Miličevć.

U trci za načelnika na crtu je izašao i Konstantin Savić, nezavisni kandidat i apsolutna internet zvijezda ovogodišnjih lokalnih izbora. Prema trenutnim rezultatima osvojio je 616 glasova. Nije nezadovoljan rezultatom, jer mu je, tvrdi svaki glas velika čast.

– Ja sam rekao i prije, nije cilj da vi pobijedite, cil jje da je glasalo 10 -15 ljudi, 20, 200, to je čast da je glasalo za vas i ja sam pobjednik da nisi marke ulozio a 616 ljudi je htjelo da glasa – kazao je nezavisni kandidat Konstantin Savić.

Ostali smo uskraćeni za informacije iz lokalnog SNSD-a. Očekuje se da će narednih dana, kada se prebroje svi glasovi, biti izvjesnije ko će činiti lokalnu skupštinu i sa koliko odbornika će raspolagati.

Biljana Stokić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.