Majkiću 30 godina za podmuklo ubistvo!

1778

Aleksandar Majkić (39) iz Gradiške osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva supruge Mirjane Majkić (40), koju je zadavio pred njihovim petogodišnjim sinom.

Presuda je izrečena nakon što je Majkić pred sudom priznao krivicu, čime se odrekao prava na suđenje. Stravični zločin dogodio se 29. marta ove godine u stanu Majkićevih u centru Gradiške u Vidovdanskoj ulici. U optužnici se navodilo da među supružnicima nije bilo svađe i da je Majkić tokom noći, oko četiri sata iza ponoći, ušao u sobu u kojoj je spavala njegova supruga Mirjana i zadavio je golim rukama na očigled njihovog petogodišnjeg sina.

U obrazloženju presude sudija Olga Pantić je navela da je ubistvo izvršeno na veoma podmukao način tako što je Majkić sjeo na stomak supruzi koja je spavala pored njihovog sina i udavio je.

Nakon ubistva još sat i po je bio u kući sa djetetom. Krv na koju su istražioci pronašli na dječakovoj pidžami ukazuje na to da je dirao tijelo majke nakon ubistva i u nekom trenutku postao svjestan da je ona mrtva zbog čega je stalno ponavljao: “Tata, šta si to uradio? Više nikad nećemo ići zajedno na more”.

Nakon toga je otišao u kuhinju i pio rakiju, da bi oko sedam ujutro sina odveo sprat niže u stan Mirjaninih roditelja. Kada su mu otvorili vrata predao im je dječaka uz riječi: “Evo, što ste tražili to ste i dobili”. Šokiranim ljudima je saopštio da je ubio Mirjanu i oni su u nevjerici otrčali do njenog stana, gdje su je zatekli mrtvu.

Kada je sina predao baki i djedu Majkić je otišao u Policijsku stanicu u Gradišci i dežurnim policajcima je rekao da je “zadavio ženu”. Potom je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Ovaj zločin šokirao je cijeli grad i niko nije mogao da vjeruje da je neko bio u stanju da počini tako brutalan zločin na očigled svog djeteta. Aleksandar Majkić radio je u gradiškoj “Elektrodistribuciji”, ali je nekoliko mjeseci prije ubistva bio na bolovanju. Nakon što je na rekreaciji povrijedio nogu ljekari su tokom medicinskih pretraga ustanovili da ima tromb u nozi. Zbog toga je, kako su pričali njegovi poznanici, pao u depresiju i nije bio pri sebi. Ipak neuropsihijatrijskim vještačenjem je utvrđeno da je u vrijeme zločina bio uračunljiv.

Pokojna Mirjana radila je u parfimeriji “Didaco” u Gradišci.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA