Lažni savjetnik premijera Srbije uzeo više od 30.000 evra mita

565

Policija u Srbiji uhapsila je muškarca čiji su inicijali Z.C. (62) osumnjičenog da je, lažno se predstavljajući kao savjetnik u kabinetu premijera Srbije, uzeo novac od dvije osobe obmanjujući ih da će im učiniti usluge, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Predstavljajući se kao Miroslav Milenković, savjetnik u kabinetu premijera, Z.C. je od jedne oštećene osobe iz Niša uzeo 30.000 evra da bi posredovao u sprečavanju, navodno, politički motivisanog hapšenja.

Od drugog oštećenog, Z.C. je pod lažnim identitetom uzeo oko 350.000 dinara (2.845 evra), obećavajući zaposlenje u Narodnoj banci Srbije.

Osumnjičeni je, prilikom susreta sa oštećenima koristio automobil “sitroen C5”, crne boje, sa zatamnjenim staklima, na kome je povremeno postavljao krovno plavo rotaciono svetlo, kao i treptače koje koriste službena vozila.

Z.C. je uhapšen u Kragujevcu, a sumnja se da je krivična djela počinio u Nišu od novembra 2015. do oktobra 2016. godine.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo prevare, određeno mu je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu će u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA