Kako seks produžava vaš život?

678

Osim što opušta, redovan seks pomaže i u liječenju nesanice, depresije, ubrzava cirkulaciju, ublažava bol i produžava životni vijek, tvrde britanski naučnici. To je jedno od rijetkih stanja kada se u potpunosti opustimo i ne mislimo na svakodnevne obaveze, kaže dr Džon Dekster sa Univerziteta Lankaster.

Rezultati istraživanja u kom je učestvovalo oko 1.000 osoba ohrabruju: ispitanici koji su vodili ljubav najmanje dva puta nedeljno imali su dva puta nižu stopu prerane smrti od apstinenata. Ali, blagodeti seksa tu se ne završavaju.

Pomaže protiv nesanice

Poslije orgazma, krvni pritisak kod muškaraca opada, zbog čega se smiri i lako zaspi. Kod žena to ide malo sporije, ali posljedice su slične. Orgazam je prirodni lijek za nesanicu, zato nemojte da pijete tablete, uspavajte se seksom.

Učvršćuje mišiće

Tokom orgazma dolazi do kontrakcija mišića koje smanjuju napetost i učvršćuju naše mišiće.

Jedini problem može da bude količina ove vrste “vježbe”, kako bi se postigao željeni rezultat.

Pa, eksperimentišite malo…

Troši kalorije

U toku seksualnog odnosa u trajanju od pola sata izgubi se 150 kalorija, vježbanja joge 114 kalorija, plesa 129 kalorija, dizanja tegova 153 kalorije i odbojke 174 kalorije.

Možete vi i jedno i drugo i treće, ali ipak, ne pretjerujte sa dijetom.

Ubrzava cirkulaciju

Ćelije vašeg tijela biće zdravije ukoliko ih krv snabdijeva svježim kiseonikom.

A tome doprinose duboko disanje i kontrakcije mišića za vrijeme seksa, pa slobodno možete reći da seks teče vašim venama.

Ublažava bol

Za vrijeme orgazma povećava se nivo oksitocina, hormona koji blagotvorno utiče na bol, od glavobolje do jakog artritisa.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA