Jezivi klovnovi stigli u Sloveniju i Hrvatsku

2876

Poslije Amerike i Velike Britanije, epidemija jezivih klovnova koji prepadaju ljude noću, mašu noževim i plaše djecu stigla je i u naš komšiluk, prvo u Sloveniju, zatim u Hrvatsku.

U mjestu Jesenice, na sjeverozapadu Slovenije, prethodnih nekoliko dana, policija je dobijala prijave da klovnovi plaše djecu u parku blizini jedne osnovne škole. Ubrzo uhapšeno je dvoje mlađih ljudi, a policijska uprava Kranj objavila je fotografiju kostima klovna u kojima su prepadali lokalno stanovništvo.

Dvojica dječaka iz Osijeka starih 13 i 14 godina uspjeli su u ponedjeljak uveče da pobjegnu osobi maskiranoj u klovna koja je pokušala da ih uhvati u Kninskoj ulici na osječkim Uskim njivama.

jezivi_klaun_hrvatska_ka_portal

Policija je u ovom slučaju još nemoćna, javlja Indeks.

Protiv takozvanog “Klovna ubice” može se podnijeti jedino prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, rekao je Dario Premec, portparol PU osječko- baranjske.

Klovnovi su viđeni i sinoć nedaleko od Osnovne škole Mokošica, navodno su na školsko igralište postavili lutku i djecu uvjeravali da je mrtva. Kako je potvrdila policija, na njihovom području zaista su se pojavile dve osobe odjevene u klovnove.

– Riječ je o dvoje djece mlađe od 14 godina. U ovom slučaju nisu pronađeni elementi prekršaja ili krivičnog djela – rekla je portparol policije Andrijana Biskup.

Ipak, policija je danas izdala hitno saopštenje u kojem se navodi da “zbog pojačanog interesa javnosti za pojavu klovnova koji na ulicama plaše građane, policijski službenici provjeravaju svaku dojavu”.

U saopštenju se dodaje da “izvršenim provjerama policija je utvrdila da su za sada evidentirane dve takve dojave i to u PU osječko-baranjskoj, a izlaskom na mjesto događaja policijski službenici nisu bili u mogućnosti niti potvrditi niti opovrgnuti istinitost takvih dojava”.

Hrvatska policija pozvala je građane da ukoliko raspolažu saznanjima o navedenim događajima ili sami budu u situaciji da ih na bilo koji način to plaši, u svakom slučaju mogu i treba o tome da informišu policiju.

Klovn izbo mladića u Švedskoj

Prije šest dana muškarac sa maskom klovna i žutom jaknom lakše je nožem ranio 19-godišnjeg mladića južno od Geteborga u Švedskoj.

Kako se navodi, to je samo posljednji u nizu incidenata u koji su umješane osobe u klovnovskim kostimima koji plaše prolaznike.

O jezivim klovnovima koji napadaju ljude prvi put u javnosti se čulo u avgustu kada je policija u šest američkih država dobila na desetine prijava građana u kojima tvrde da klovnovni, nalik na one iz horor filma, pokušavaju da namame djecu u šumu, kao i da noću prepadaju građane pored puta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA