Izrađivali lažne registarske tablice

1038

Policija će Okružnom tužilaštvu u Banjaluci podnijeti izvještaj protiv Banjalučanina P.D. (36) kod koga je pronađen ukradeni automobil “bmv”, veći broj dijelova različitih vozila i više od 700 metaka različitog kalibra.

Načelnik Sektora kriminalističke policije banjalučkog Centra jevne bezbjednosti (CJB) Darko Novković danas je na konferenciji za novinare rekao da je pretres izvršen u protekla dva dana po nalogu suda na auto-otpadu u banjalučkom naselju Barlovci.

Policija je, kako je naveo, u okviru akcije “Tablice” 14. oktobra pretresla objekte u vlasništvu Banjalučanina P.R. (59) na području Mahovljana i lica G.J. (51) na području Banjaluke.

Tokom pretresa pronađeni su i izuzeti predmeti koji se koriste za izradu registarskih oznaka, računi o izrađenim registarskim oznakama, evidencije i drugi predmeti koji će postužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Po kompletiranju predmeta, protiv ovih lica Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, biće podnesen izvještaj za krivično djelo “falsifikovanje isprave”.

Do sada su u ovoj policijskoj akciji oduzete 32 registarske tablice za koje se sumnja da su falsifikovane, odnosno ručno izrađene.

Novković je podsjetio građane da ukoliko je njihova registarska tablica ukradena, izgubljena, oštećena ili nisu jasno vidljive registarske oznake, to prijave policiji da bi se sproveo upravni postupak izdavanja novih registarskih tablica jer u protivnom, izradom nelegalnih registarskih tablica, vrše krivično djelo.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA