Horoskop za vrijeme vladavine Škorpije do 22. 11. 2016.

848

Pročitajte šta nam planete poručuju narednih mjesec dana na polju ljubavi, zdravlja i posla

OVAN (21. 3. – 20. 4)

Posao

Pažljivo preispitujete nove mogućnosti i važete odluke koje bi mogle da utiču na vašu dalju karijeru. Dobijate razne poslovne ponude koje samo na prvi pogled djeluju primamljivo. Period koji slijedi nije najbolji za dogovore, posebno one dugoročne, kao ni za realizaciju ugovorenih projekata, na šta ukazuje kvadrat Marsa sa Jupiterom. Neophodna vam je nečija podrška kako biste ostvarili svoje poslovno-finansijske ciljeve. U periodu do 31. oktobra, do mladog Mjeseca, budite uporni i doslijedni u svojim namjerama, posebno ako su vezane za neku bitnu promjenu u karijeri, jer na samom kraju ciklusa može doći do neočekivanih problema koji bi mogli da ugroze vaše planove. Oslonite se na zdravu logiku i na podršku koju dobijate od provjerenih saradnika. Nakon 9. novembra, Mars, vladar vašeg znaka, prelazi iz Jarca u Vodoliju i donosi olakšanje. Iskoristite ovaj period za valorizaciju poslovnih planova i dogovora, kao i za realizaciju dogovorenih promjena. Poslije 13. novembra dobijate povoljne vijesti i podršku iz inostranstva.

Ljubav

Venera, vladar vašeg sedmog polja u istom znaku sa Saturnom, znak je da vaše emotivno interesovanje za određenu osobu nije trajnog karaktera, niti je dio vašeg trenutnog plana. Još niste spremni za emotivno vezivanje, plašite se krajnjeg ishoda, i smišljate brojne izgovore, kako biste opravdali svoje ćudljivo raspoloženje. Hirovito ponašanje biće naglašeno sve dok Venera ne izađe iz konjunkcije sa Saturnom. Nakon 12. novembra, ulaskom Venere u znak Jarca, stvari možete da sagledate realnije, ali to ne znači da će situacija biti idealna, niti da će se sve dešavati onako kako biste vi to željeli. Ulaskom u pomenuti znak Venera će biti u aspektu kvadrata sa Jupiterom, a takav položaj ukazuje na brojna preispitivanja vezana za kvalitet i trajnost odnosa.

Zdravlje

Obratite pažnju na glavobolje ukoliko se pojave, kao i bolove u vratu i kičmi. Bakterije u mokraći i problemi sa bubrezima jesu prolazna stvar ali se moraju medicinski tretirati da ne ostave posljedice. Striktno poštujte saobraćajna pravila i nigde ne žurite.

BIK (21. 4. – 21. 5)

Posao

Neophodno je da budete odmjereniji i oprezniji u komunikaciji sa kolegama i nadređenima ukoliko namjeravate da sačuvate svoj poslovni status. Vaš vladar Venera je u konjunkciji sa Saturnom, a to je siguran znak prepreka i otezanja u svakom segmentu života. U kritičnim situacijama sačuvajte prisebnost duha i promišljenost, kako biste pravilno odgovorili na različite dileme koje vas prate na poslovnoj sceni ili u susretu sa saradnicima. Imponuje vam posao u kome do izražaja dolazi vaša preduzimljivost i organizatorske sposobnosti. U periodu od 10. novembra, Mars ulazi u vaše polje karijere i donosi nove mogućnosti za suštinske promjene, bilo unutar postojećeg, ili na nekom potpuno drugačijem poslu. Velike su šanse i za pronalaženje dodatnih izvora prihoda. Većinu poslovnih ciljeva možete da ostvarite zahvaljujući dobroj procjeni i uspješnoj saradnji. Bilo bi dobro da proširite svoje poslovne kontakte, posebno sa ljudima koji su došli iz inostranstva, bilo da se radi o strancima ili povratnicima. Period je izuzetno povoljan za ugovaranje poslova sa stranim firmama i projekata koji imaju veze sa inostranstvom.

Ljubav

Sa ulaskom Sunca u Škorpiju, vaše sedmo polje, svake godine u isto vrijeme aktiviraju se emotivne i partnerske teme više nego tokom ostatka godine. Mars, vladar sedmog polja, trenutno u znaku svoje egzaltacije, ukazuje da je forma važnija od suštine i da ne vidite prave uzroke problema i neusaglašenosti u vezi. Tek kad Venera izađe iz konjunkcije sa Saturnom, a Mars promijeni znak i uđe u Vodoliju, shvatićete u čemu griješite. Osobi koja vam se dopada jasno dajete do znanja da vam je više stalo do harmoničnog odnosa nego do burnih izliva strasti. Mladi i slobodni pripadnici znaka maštaju o novoj ljubavnoj romansi. Ako i vi spadate u tu grupu, bilo bi dobro da prije nego što započenete novu vezu dobro razmislite šta zapravo želite i da osoba koja vam se dopada dijeli iste ideje kao vi i ima slične planove. Uživajte u novim ljubavnim izazovima, ali budite i dovoljno iskreni u izražavanju svojih osjećanja. U pravom društvu i ljubavna sreća postaje dostižna.

Zdravlje

Udahnite svjež vazduh i ojačajte imunitet. Moguće su povrede, upale i infekcije, posebno uroloških organa i problemi sa donjim stomakom kod pripadnica nježnijeg pola. Stariji neka kontrolišu pritisak, koji istini za volju ne mora biti jedini uzrok glavobolja, ali je svakako najopasniji.

BLIZANCI (22. 5. – 21. 6)

Posao

Merkur na samom kraju Vage, vama trigonskog znaka, ukazuje mnogo više na interesantne ideje nego konkretne nove projekte. Krajem mjeseca, ulaskom Merkura u Škorpiju, očekuju vas značajna poboljšanja u finansijskom smislu ili dodatne povišice, kao adekvatna nagrada za vaše ukupno zalaganje. Budite fleksibilni i ne dozvolite da prevagnu nepovoljni aspekti. Budući da ste vi osoba koja vodi računa i o materijalnim interesima, teško možete da se pomirite sa situacijom kada neko ograničava vaše poslovne planove. Greške koje su obilježile saradnju sa jednom osobom ili propusti koji su uslijedili zbog loše koncentracije, ali i zbog septembarske retrogradnosti Merkura, koja i sada pokazuje efekte, trebalo bi da nadoknadite u narednom periodu. Povedite računa o novcu i svim transakcijama dok Mars boravi u vašem osmom polju, do 10. novembra. Ovaj položaj ukazuje na mogućnost većih dobitaka ali i veće potrošačke euforije. Nakon toga ulazite u generalno povoljan period za posao.

Ljubav

Venera, u vašem polju partnerstva naglašava želju za harmonijom na ljubavnom planu. S druge strane blizak aspekt sa Saturnom koji ovim poljem dominira već više godinu dana, a zadržaće se u njemu još toliko, umanjuje vaš ljubavni idealizam i nagoni vas da budete racionalniji i praktičniji. Imate dovoljno snage samo kada se uz vas nalazi osoba sa kojom možete da podijelite svoje misli, emocije ili inspiraciju, ali sve to nestaje čim se pojavi neki problem. Znaci pažnje ili nježnosti potrebniji su vam više nego ikad prije. Ukoliko ste mladi ili slobodni, bićete u prilici da ostvarite brojne emotivne kontakte ali i novu vezu, u skladu sa simbolima koje ove planete nose. To znači da da će biti izazova i prepreka, ali i da da se morate boriti za kvalitet veze. Početkom novembra očekuju vas novi emotivni kontakti i neobične prilike. Ukoliko ste u vezi, izbjegavajte sukobe i rasprave sa partnerom.

Zdravlje

Previše se iscrpljujete, neophodan vam je odmor. Mogući problemi sa stomakom, jetrom i krvnom slikom. Digestivni trakt je posebno ugrožen i to ne samo tokom ovog mjeseca. Nervoza će uzeti danak, ukoliko ne shvatite da stvari na koje ne možete uticati ne smiju da utiču na vas.

RAK (22. 6. – 22. 7)

Posao

Stalo vam je da ubrzanim metodama ostvarite poslovni, društveni ili javni uspjeh. Iako je Mjesec u fazi opadanja, početkom ciklusa, nalazi se u Lavu, znaku koji je simbol vaših finansija, a samim tim zbir poslovnih uspjeha, pa nema potrebe da oklijevate pred novim profesionalnim izazovima. Važno je da napravite dobar izbor u svakom pogledu. Potrudite se da svoju glad za uspjehom, podredite poslovnom trendu koji obećava praktične ili materijalne razultate, jer svaki dogovor spada u domen Marsovog prolaska vašim sedmim poljem, a to ukazuje na snažnog pregovarača sa druge strane koji ne pada na blefove i prazna obećanja. Ovaj aspekt se odnosi i na one koji traže posao, te je najpametnije da iznesete samo istinite podatke iako vam oni ne izgledaju impresivno. Izbjegavajte “friziranje” biografije. Ukoliko razmišljate o privatnom poslu, to jeste dobro, ali još nije pravo vrijeme za ovakve poduhvate. Strpite se dok se opšta situacija ne popravi. Povoljniji period za posao biće kada Mars napusti vaše sedmo polje, nakon 10. novembra.

Ljubav

Mars, u polju partnerstva, ukazuje da vaša “druga polovina” izražava negodovanje i pokušava da vas uvjeri u drugačiji pristup stvarima. Emotivne dileme je moguće razriješiti, ali uz dodatno strpljenje i vrijeme, što astrološki mereno postaje izvodljivo tek od 12. novembra kada Venera uđe u pomenuto polje, i kada se uspostavi neki vid ravnoteže. Ako ste mladi ili slobodni, zvijezde su vam naklonjene, pa biste tokom ovog perioda mogli da ostvarite ljubavnu romansu o kakvoj već dugo maštate. Tokom perioda u kome Mars boravi u sedmom polju, akcenat je brzim vezama avanturističkog tipa, a kada Venera uđe u isto polje, situacija će biti povoljnija za pripadnike znaka sklone romantičnim vezama. Da li će više šansi imati prvi ili drugi scenario, zavisi najviše od natalnog horoskopa. U svakom slučaju, biće puno prilika za Amorove strelice i emotivno ostvarenje.

Zdravlje

Tenzija i napetost su vaši najveći neprijatelji. Obratite pažnju na svoje tijelo, radite vježbe opuštanja, više se krećite i gradite dobre navike. Pretjerivanje s početka mjeseca moglo bi da naruši vaše zdravlje. Obratite pažnju na probleme sa varenjem i stomakom uopšte.

LAV (23. 7. – 23. 8)

Posao

Često preuzimate ulogu koja vam ne pripada, prilikom donošenja važnih odluka o prioritetnim ciljevima ili u vezi sa finasijskim investicijama. Period počinje Mjesecom u vašem znaku i naglašava potrebu da se što bolje pozicionirate među saradnicima i time sebi obezbijedite podršku. Istina da to nije stil kojim se stalno služite, ali sada je pravo vrijeme za akciju, pa ne bi trebalo da propustite priliku. Efikasnost u poslovnim kontaktima predstavlja vaš glavni adut, dok vam Jupiter u trećem polju savršeno ide naruku za obnavljanje starih i uspostavljanje novih poslovnih veza. Ako želite da promijenite posao, najbolje bi bilo da zatražite pomoć nekog starog prijatelja ili kolege sa kojim ste nekada radili. U svakom slučaju, na nove mogućnosti ukazaće vam neko koga već poznajete. Istovremeno preispitajte sve svoje stare kontakte, planove i namjere, i nemojte biti kruti ukoliko nešto treba mijenjati. Prije donošenja važnih odluka posavjetujte se i sa članovima porodice i pažljivo saslušajte šta vaši bližnji misle o eventualnim promjenama.

Ljubav

Period do 10. novembra biće prilično miran i ispunjen dobro ustaljenim poslovima. Ako želite da razbijete monotoniju, na vama je da pokažete inicijativu i da se nametnete u društvu ljubavnog partnera. Poslije 10. novembra stvari počinju da se mijenjaju jer Mars ulazi u polje partnerstva, i iz osnova remeti sve što ste ranije planirali. Svi koji su u nekoj dilemi vezanoj sa svoj trenutni odnos biće na ivici da naprave promjenu, koju će veći broj pripadnika znaka i realizovati, i to na takav način da na kraju neće biti sigurni šta su zapravo htjeli i da li su ispunili svoje ili partnerove želje. Ukoliko ste mladi ili slobodni, predstoje vam mnogobrojni susreti ili neobične avanture u kojima nećete potpuno uživati zbog osjećaja nestabilnosti koji vas sve vrijeme prati. Važno je da udovoljite svojim željama i da odgovarate na zanimljive pozive koji stižu sa različitih strana, ali i da tačno znate šta od koga možete da očekujete. Nemojte ulaziti u veze sa zauzetim partnerima ili osobama koje nisu raščistile svoj status.

Zdravlje

Povedite više računa o zdravlju, ojačajte imunitet jer je povećan rizik od upala i infekcija. Budite oprezni u saobraćaju, čuvajte se povreda. Izbjegavajte javna okupljanja. Moguće virusne infekcije.

DJEVICA (23. 8. – 22. 9)

Posao

Jupiter u polju novca stimuliše vašu želju za radom i sticanjem materijalnog bogatstva. Ipak, ma koliko se trudili, ne uspijevate da ispratite sve aktuelne događaje na poslovnoj sceni. Položaj vašeg vladara Merkura, na kraju znaka Vage ukazuje da ste pretjerano angažovani i da neke aranžmane morate da otkažete. Kada 25. oktobra promijeni znak i uđe u Škorpiju, poslovi će se prorijediti i vi ćete se fokusirati na jednu ili dvije teme, jer bi sve preko toga bilo preveliko opterećenje. Inače, pred vama je faza poslovnog uspona, u dužem trajanju, na koju ukazuje povoljan odnos Saturna sa Jupiterom. Očekujte pozitivne rezulatate u poslovima koji podrazumijevaju određeni stepen rizika ili napredovanje na poslu, ukoliko ne radite samostalno. U periodu od 10. novembra, ulaskom Venere u znak Jarca, vama trigonski znak, očekuju vas različita poboljšanja, poslovno unapređenje ili dobra prilika da proširite svoja finansijska primanja. U cijelom periodu jača vam pozicija i neke bitne osobe naći će razloga da vam stanu iza vas. Protekcija je u svakom slučaju opravdana i rezultat je prethodnih uspjeha, koji predstavljaju garanciju za buduće.

Ljubav

Jupiter, vladar polja koje je zaduženo za partnerske odnose, boravi u Vagi, znaku koji je takođe bitno utiče na partnerstva, ali u vašem slučaju, tu se više pita za novac nego za emocije. Istina, najbolje bi bilo da se ljubav i novac ne miješaju, ali ne bi trebalo ni da se isključuju. Ako ste u braku ili u dužoj vezi, tokom ovog perioda bićete uglavnom fokusirani na dom i porodično gnijezdo. Sa partnerom ste izgradili stabilan i harmoničan odnos pa sada opušteno uživate u zajedništvu i romantičnim trenucima. Oni koji još lutaju sami u potrazi za srodnom dušom, imaće bezbroj prilika za dobru zabavu i flert, ali i za nazaboravnu ljubavnu romansu. Vedro raspoloženje, osmijeh i neodoljiv šarm biće vaši glavni aduti. Bez obzira na godine, moguće je da tokom ovog perioda “odlijepite” za nekom osobom u znaku Jarca, Strijelca ili Ribe. A ako želite da vaša veza potraje, budite realni i ne tražite nemoguće. Poštujte tuđa osjećanja, ali sačuvajte neophodnu dozu slobode.

Zdravlje

Sunce vam daje dozu vitalnosti, čuva vas i poboljšava vašu kondiciju. Izbjegavajte poslove i situacije koje vas fizički ili psihički iscrpljuju. Kontrolišite šećer i masnoće u krvi, ali i krvni pritisak. Opustite se uz muziku. Čuvajte se prehlade.

VAGA (23. 9. – 22. 10)

Posao

Jupiter u vašem znaku donosi obilje novih mogućnosti, a vi se potrudite da napravite dobar izbor i sačuvate samokontrolu. U periodu koji ističe, pod uticajem Merkura koji prilazi kraju znaka, Jupiter još nije ispoljio sve svoje sklonosti. Ipak, nemojte dozvoliti da vas posao okupira više nego što je potrebno. Naučite da podvučete jasnu crtu i odvojite posao od ostaka života. U periodu do 10. novembra, Mars boravi u vašem polju doma i porodice te ukazuje na tenziju koja je tu prisutna, ali tako je kako je, moraćete to da prihvatite. Potrebno je da završite posao koji će vam donijeti određene povlastice i dugoročniji efekat, ali nemojte žuriti sve dok Merkur ne krene kroz znak Škorpije, krajem oktobra. Bolje je i da nekoliko dana kasni dogovor, ali da bude dobar, nego da na brzinu ugovarate bilo šta. Ulaskom Marsa u znak Vodolije, nakon 10. novembra, i trigonom koji pravi sa Jupiterom, svi poslovi dobijaju na snazi i kvalitetu. Potrudite se da spremni i rasterećeni dočekate taj period.

Ljubav

Vladar vašeg sedmog polja, Mars, u znaku svoje egzaltacije, Jarcu, sve do 10. novembra naglašava vašu emotivnu nesigurnost, mada vas partner uporno nagovara da prihvatite novo ili kompromisno rješenje. Međutim, vama nedostaje osjećaj sigurnosti i želja da nešto promijenite. Dobra volja, nježnost ili pažnja, predstavljaju najbolji odgovor na zajedničke dileme, ali rješenje problema moguće je tek nakon 10. novembra kada Mars uđe u trigonski znak Vodolije. Ako ste mladi ili slobodni, zahvaljujući Marsu, bićete u prilici da upoznate nove, veoma zanimljive osobe i među njima možda pronađete “onu pravu”. Uživajte u neobaveznom druženju, prihvatite samo ono što vam odgovara. Ne trudite se da se po svaku cijenu uklopite u šemu koja je suprotna vašim suštinskim željama ili na neki način sputava vašu slobodu.

Zdravlje

Ako se pojave zdravstveni problemi, biće to posljedice nezdravih navika ili loše dijete. Svaki vid pretjerivanja u bilo kom pravcu na zdravlje djeluje problematično. Respiratorne infekcije čija sezona počinje kao da su po vašoj mjeri. Ojačajte imunitet, vodite računa o preventivi.

ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)

Posao

Došlo je i vaših pet minuta. Sunce u vašem znaku, simbol snage i energije, uz Merkura koji će mu se uskoro pridružiti, daju vam volju i elan za postavljanjem nekih novih poslovnih ciljeva koja vam donose dodatnu afirmaciju. Za sve to vrijeme vaš vladar, Mars, u znaku egzaltacije, doprinosi da lako prolazite kroz turbulentna događanja i pomaže vam da ispravite prethodne greške i nadoknadite propuštene prilike. Tražite efikasniji način djelovanja sa namjerom da unaprijedite svoju poslovnu poziciju, ali mnoga pitanja još uvijek ostaju bez odgovora. Period je generalno pogodan, ali ne očekujte da dobijete sve što zamislite ili poželite. Budite zadovoljni stabilnim poslovnim dogovorom. Suštinski, to je posao koji traje. U periodu od 10. novembra, podstičite proširene oblike saradnje, kako biste riješili neka imovinska, pravna ili statusna pitanja. Budite spremni na određenu dozu rizika, ali izbjegavajte bilo kakve poslovne eksperimente koji prevazilaze vaše dosadašnje znanje ili praktično iskustvo.

Ljubav

Venera, vladar polja partnerstva i emocija u vašem drugom polju, povoljnija je za pregovore oko posla nego za ljubavne dogovore. Združena sa Saturnom sve do 12. novembra, planeta ljubavi i strasti čini da svuda vidite teškoće i nerazumijevanje. Kako spadate u znake koji jako i impulsivno reaguju na sve što ih frustrira, jedini savjet je da budete strpljivi, jer, nakon navedenog datuma, ulaskom Venere u znak Jarca, situacija se bitno mijenja, a dešavanja na ljubavnom planu postaju umjerenija i kvalitetnija. Ukoliko ste mladi ili slobodni, ovaj period na vas neće uticati kao na zauzete pripadnike znaka. U oba slučaja, dolazi do pročišćenja odnosa, a veza postaje jača, stabilnija i kvalitetnija. Više ljubavnih komplikacija mogu da očekuju osobe sa teškim aspektima Venere i Marsa u natalnom horoskopu.

Zdravlje

Budite oprezni u saobraćaju, moguć je gubitak kontrole zbog problema na putu. Izbjegavajte reakcije u afektu, potrudite se da sačuvate samokontrolu u kritičnim situacijama. Moguća upala žučne kese, kao i infekcija grla zbog neliječene prehlade. Utoplite kičmu.

STRIJELAC (23. 11. – 21. 12)

Posao

Venera i Saturn u vašem znaku potpuno remete vašu unutrašnju ravnotežu i nagone vas da se ponašate po sistemu toplo-hladno. Stalo vam je da poboljšate svoj poslovni status i imate jaku želju za afirmacijom, ali u isto vrijeme, suočavate se sa jakim frustracijama i nemogućnošću da svoje snove ostvarite. Ipak, zahvaljujući podsticajnom aspektu koji i Venera i Saturn imaju sa Jupiterom, vladarem vašeg znaka, čini se da ćete na kraju biti zadovoljni ishodom. Pitanje poslovne organizacije i povjerenja u određene saradnike zahtijeva da dobro razmislite, prije nego što se odlučite za konkretne odgovore ili za definiciju prioriteta. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju neka sporedna dešavanja, važno je da svu pažnju usredsrijedite na svoje ciljeve ali i da budete spremni na različite vidove promena ili na mogućnosti usavršavanja. U periodu od 10. novembra, kada Mars uđe u sekstilni znak Vodolije i poveže Saturn i Jupiter očekuju vas uspješni rezultati i određene povlastice, kao i mogućnost da se neki dogovori vezani za inostranstvo realizuju.

Ljubav

Merkur, vladar vašeg polja partnerstva na pragu je Škorpije, znaka koji ukazuje na povišen nivo osjećanja, kako dobrih, tako i loših. To praktično znači da će u narednom periodu biti naglašene emotivne potrebe kao i želja za posjedovanjem. Sve ovo dovodi do ljubomore i sklonosti sukobima i scenama koje nemaju realnog utemeljenja u događajima već su posljedica trenutnog stanja osjećanja. Poslije ulaska Merkura u znak Strijelca, počev od 1. novembra, kreće raščišćavanje nagomilanih problema sa partnerom i vaš odnos se polako dovodi u red, ali na rigidan način. Budite fleksibilniji. Ukoliko ste mladi ili slobodni, pred vama je period koji nije pogodan za započinjanje ozbiljnih, dugih veza. Kad je već tako, smanjite očekivanja, uživajte u druženju i neobaveznim flertovima.

Zdravlje

Ako želite da izbjegnete jesenje infekcije, prehlade kao i probleme sa kašljem i grlom, ojačajte imunitet. Budite pažljivi u saobraćaju, naročito prilikom noćnih vožnji. Izbjegavajte javna mjesta.

JARAC (22. 12. – 20. 1)

Posao

Sve vam je potaman, pa nije ni čudo da umislite da vam nema ravnog ili da se osjećate superiorno. U vašem znaku je egzaltirani Mars koji vam daje krila i jača vaše samopouzdanje. Ovo se posebno odnosi na duple Jarčeve, to jest na sve one pripadnike znaka kojima je i ascendent u Jarcu. Ovaj izuzetno pozitivan period donosi vam sjajnu priliku za ubrzanim napredovanjem i afirmacijom u poslovnom okruženju. Nakon vašeg velikog zalaganja uslijediće adekvatna nagrada ili priznanje od strane vaših saradnika. Sa ponosom i bez lažne skromnosti obilježite svoj profesionalni uspjeh. U periodu do 10. novembra, očekuje vas dodatni priliv novca, jer tada Mars ulazi u vaše drugo polje. Budite oprezni, jer vaši uspjesi izazivaju podozrenje okoline, pa je moguće da neko pokuša da vas kompromituje ili da počne da vam radi iza leđa. Izbjegavajte da svoje planove najavljujete širem krugu saradnika. Oprez je neophodan i sa novcem, od najsitnije pozajmice do ozbiljnih investicija.

Ljubav

Venera u vašem dvanaestom polju, ukazuje u najmanju ruku na tajne ljubavne aspiracije, neostvarene želje i šanse koje iz nekog samo vama znanog razloga ne želite da iskoristite. Udružena sa Saturnom, vašim vladarem, planeta ljubavi i strasti daje mogućnost da neke tajne snove ostvarite i to bez neke pretjerane komplikacije. Nakon 12. novembra, ulaskom Venere u vaš znak, situacija se mijenja i počinjete da iskazujete potrebu za emotivnom pažnjom i trudite se da poboljšate kvalitet odnosa sa partnerom. Ukoliko ste mladi ili slobodni, uživajte u novim susretima u skladu sa svojim emotivnim potrebama. Ali, ne ulijećite olako u veze sa osobama sklonim skandalima i onima koji previše često mijenjaju svoj status. Sačekajte da Venera uđe u vaš znak i odaberite pravi trenutak za stabilnu emotivnu vezu.

Zdravlje

Zdravlje vam je nestabilno već duže vrijeme, pa ukoliko klasični lijekovi ne pomažu, raspitajte se o alternativnim metodama liječenja. Čuvajte se povreda zglobova donjih ekstremiteta.

VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)

Posao

Imate utisak da dešavanja oko vas izmiču kontroli i da ni na koji način ne možete da utičete na njih. Tako će biti sve dok Mars boravi u vašem dvanaestom polju, pa je najbolje da se tokom ovog perioda primirite i radite po ustaljenim normama kako biste očuvali trenutni poslovni status. Nema potrebe da zaoštravate odnos sa određenim saradnicima ili da ulazite u rivalske odnose. U periodu od 10. novembra, Mars ulazi u vaš znak i inicira mnogobrojna dešavanja u kojima preuzimate inicijativu i dovodite stvari u red. Pred vama je povoljan period za profesionalnu afirmaciju, ali i za nove projekte i poslove od kojih su vam neki u skorije vreme djelovali i strano i daleko. Podršku dobijate sa svih strana, zahvaljujući povoljnim aspektima Marsa u odnosu na Jupiter i Saturn. Sve poslovne aktivnosti koje sada započente imaće dugoročni karakter.

Ljubav

Uporno pokušavate da ostvarite ravnotežu između svojih misli i osjećanja, ali to vam baš ne polazi za rukom bez prisustva voljene osobe. Blizak aspekt vašeg vladara Saturna i Venere, planete ljubavi, naglašava vašu spoznaju da samo mala zajednička zadovoljstva predstavljaju put ka velikoj sreći. Jasno vam je da avanutre donose samo trenutnu radost ali i mnogo komplikacija. O tome posebno vodite računa od 13. novembra kada Venera pređe u vaše dvanaesto polje. Ukoliko ste mladi ili slobodni, obratite pažnju na osobe koje su sve vrijeme u vašoj okolini i koje vam šalju signale da su zainteresovane za vas. Sa njima ćete lako naći zajednički jezik i ostvariti svoje želje. Ne tražite sreću sa nekim dalekim osobama koje idealizujete samo zato što ih dobro ne poznajete. Cio period biće podjednako izazovan za one koji su u vezi kao i za one koji tragaju za idealnom osobom. Siđite sa oblaka, budite realni.

Zdravlje

Mogući su problemi vezani za ishranu kao i tendencija ka dobijanju na težini. Početkom mjeseca uživate u jelu i piću, a ako ne obuzdate apetit, osim “jastučića” na raznim mjestima mogući su i zdravstveni problemi.

RIBE (20. 2. – 20. 3)

Posao

Vaš vladar, Jupiter, poslije godinu dana boravka u znaku koji ga slabi, konačno je u Vagi gdje jača svoju moć pa uskoro možete očekivati promjene vezane za posao i status. Uz lične interese koje želite da ostvarite, neminovno je da opravdate i ne ugrozite još nečije poslovne kriterijume. Vaša sposobnost dobrog zapažanja, kao i vještina brzog prilagođavanja u novim uslovima biće dobro nagrađene. Od 10. Novembra, Mars iz Vodolije formira aspekt trigona prema Jupiteru i na taj način pojačava njegovu vezu sa Saturnom, koji je u vašem polju karijere. U prevodu, to znači da je sada pravo vrijeme za realizaciju planova i prihvatanje ozbiljnih poslova. Ono što je dosad Saturn kočio, sada će se ubrzano realizovati, pa se spremite za burne promjene.

Ljubav

Pokušavate da riješite svoje unutrašnje dileme i sumnje, ali osjećate emotivnu nesigurnost ili sputanost. Uz sve to, trpjećete dodatno opterećenje Merkura, vladara vašeg sedmog polja, dok bude u Škorpiji. Važno je da se ne zalijećete u svojim procjenama ili da provjeravate nečije emotivne namjere. Budite dovoljno strpljivi i mudri u iščekivanju raspleta. Situacija počinje da se razjašnjava od 13. novembra, kada Merkur uđe u znak Strijelca. U tom periodu, sve što vam je do sada zadavalo brige i što niste mogli da sagledate u pravom svjetlu, postaće jasnije i vidljivije. Mladi i slobodni pripadnici znaka, trebalo bi da prihvate ovaj period kao vrijeme za opuštanje, druženje i neobavezno flertoivanje. Neme potrebe da sada sebi namećete velike ciljeve jer naprosto zvijezde trenutno nisu na vašoj strani. Ako tragate za ozbiljnom, stabilnom vezom i harmoničnim odnosima, sačekajte bolje aspekte.

Zdravlje

Precijenjivanje sopstvenih mogućnosti vodi u bolest i nervnu iscrpljenost. Nije život samo posao. Pronađite neku aktivnost koja bi mogla da oplemeni vaš život i posluži vam kao “izduvni ventil”. Provjerite krvnu sliku. Pazite na ishranu, izbjegavajte stresne situacije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA