Duraković ne odustaje!

916
Ćamil Duraković

Poraženi kandidat za načelnika Srebrenice Ćamil Duraković izgleda da nema namjeru da prizna izborni poraz, pa je nakon odbijanja žalbe, najavio da će njegov sljedeći korak biti podnošenje apelacije Ustavnom sudu BiH.

On je rekao da poštuje odluku Apelacionog odjeljenja Suda BiH koje je odbacilo njegovu žalbu kojom je tražio poništenja izbora u ovoj opštini i ponovno prebrojavanje glasova,ali da će nastaviti pravnu bitku. 

Njegov advokat Nedim Ademović objavio je će u najskorije vrijeme podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH i tražiti privremenu mjeru zabrane objavljivanja konačnih rezultata izbora za načelnika opštine Srebrenica.

Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbacilo je juče Durakovićevu žalbu za poništenje izbora u Srebrenici i ponovno prebrojavanje glasova, čime je odluka Centralne izborne komisije BiH postala pravosnažna.

Očekuje se da se Apelaciono odjeljenje Suda BiH, rekli su u CIK-u, u narednim danima oglasi i o prigovoru koalicije SDA-SBB po istoj stvari nakon čega će u potpunosti biti razriješena situacija u vezi sa izborom načelnika opštine Srebrenica i sastava Skupštine opštine Srebrenica.

Na lokalnim izborima u BiH održanim 2. oktobra nakon više godina u Srebrenici je pobijedio kandidat srpskih stranaka Mladen Grujičić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA