DPS: Svi su priznali izbore u Crnoj Gori

636

Demokratska partija socijalista (DPS) je pobjednik parlamentarnih izbora u Crnoj Gori sa osvojenih 36 mandata i to je nesporna činjenica koju ne mogu osporiti očajnički pokušaji izbornih gubitnika da dovedu u pitanje trijumf te stranke, saopšteno je iz DPS-a.

Iz te stranke su naveli da su sa svih relevantnih međunarodnih adresa potvrđeni regularnost i demokratičnost proteklih izbora, koje je nadgledalo 2.092 domaćih i više od 500 stranih posmatrača, po čemu su ovo bili najkontrolisaniji izbori u Crnoj Gori od održavanja referenduma 2006. godine.

– Posmatračke misije OEBS-a i ODIHR-a, EU, SAD i NATO, a ni rusko Ministarstvo spoljnih poslova niti državna Duma ne dovode u pitanje regularnost i rezultate nedjeljnih izbora – ističe se u saopštenju.

Iz DPS-a podsjećaju da su se opozicione partije koje su potpisale Sporazum o održavanju fer i slobodnih izbora i koje učestvuju u Vladi izbornog povjerenja, obavezale da će priznati rezultate izbora od 16. oktobra.

– U izbornoj noći nijedna od opozicionih stranaka nije osporila rezultate, a svi njihovi predstavnici u biračkim odborima potpisali su zapisnike sa biračkih mjesta, čime su stavili pečat na čitav izborni proces – ukazali su iz DPS-a.

Velika koalicija “Ključ”, Socijaldemokratska partija, Demokratski front i Demokratska Crna Gora neće priznati rezultat nedjeljnih izbora, saopšteno je sinoć nakon sastanka rukovodstava tih političkih subjekata.

Te partije dogovorile su na sastanku da ne priznaju rezultat, jer se na izborni dan, kako navode, desio pokušaj državnog udara.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA