Doboj: Pokazao joj opremu u podrumu, pa obećao posao u zamjenu za seks?

872

Direktora dobojskog Doma učenika Davora Vidakovića, prema nezvaničnim informacijama, za seksualno napastovanje, prije tri dana, prijavila je Snježana Panić (26), profesorka koja kao volonter obavlja pripravnički staž u Domu.

– Ona je završila smjenu u 21 čas nakon čega ju je Vidaković pozvao u kancelariju. Rekao joj je da želi da joj pokaže inventar i opremu u podrumu – otkriva naš sagovornik.

Kada su sišli u podrum, po riječima našeg izvora, osumnjičeni je Panićevoj rekao kako je može primiti u stalni radni odnos, čak i unaprijediti, te da treba samo da „bude dobra sa njim”, a onda ju je počeo dodirivati po tijelu.

– Ona se uplašila, a on je istovremeno počeo da je dira po intimnim dijelovima tijela – navodi izvor blizak istrazi.

Navodno joj je onda predložio da se vrate u njegovu direktorsku kancelariju gde će im „biti udobnije“. Sve je trajalo do 23 i 30, kada je djevojka napustila Đački dom, te uz pratnju člana porodice sve prijavila policiji.

– Interesantno je da su kolege koje rade na ovom slučaju Vidakovića našle u kancelariji oko dva časa iza ponoći. Čitavu priču je demantovao, navodeći da je oštećena luda – kaže naš sagovornik.

Ulazna kapija Doma juče je bila zaključana lancem i katancem. Vidaković se javio na mobilni telefon, ali nije želio potvrditi ni demantovati prijavu koja mu se stavlja na teret.

– Nemam nikakav komentar na tu temu – kratko je rekao.

Ako se u toku daljeg postupka utvrdi da je kriv, mogao bi se suočiti sa kaznom od šest mjeseci do pet godina zatvora, koliko je zakonom zaprijećeno za ovo krivično djelo.

U žiži javnosti i pre dvije godine

Vidaković je u žižu javnosti dospio i nakon majskih poplava 2014. godine, kada se pojavio snimak kako u večernjim časovima kroz zadnji izlaz iz Đačkog doma iznosi humanitarnu pomoć, koja je tu bila uskladištena.

Tada je tvrdio da nije krao pomoć, nego je vozio poplavljenima u sela kod Maglaja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA