Cazin: Ubijena Hazima Japić prethodno osuđivana?

2167

Hazima Japić (47) iz Cazina, koja je juče pronađena mrtva pored puta Gnjilavac – Donja Koprivna kod Cazina, po svemu sudeći je imala krivični dosije, saznaje SrpskaCafe.

Nezvanično saznajemo da je ona 2004. godine u Sudu BiH osuđena na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog trgovine ljudima.

Zajedno s njom tada je na tri godine zatvora osuđen i njen nevjenčani suprug, Šani Morina. Oboje su oglašeni krivim za udruživanje radi vršenja krivičnih djela i krijumčarenje ljudima. Radilo se o ilegalnom prebacivanju Albanaca s Kosova preko granice BiH. Po Cazinu se spekuliše da je Japićeva bila umiješana i u druge kriminalne poslove.

– U okviru istrage privedeno je i ispitano više lica, kojima se provjerava alibi za vrijeme kada je ubistvo počinjeno. Niko zasada nema status osumnjičenog, ali istraga je u toku – kaže izvor iz policije.

Tijelo ubijene žene zatečeno je svega par metara od njenog automobila “škoda oktavija” koji je bio parkiran na proširenju pored puta Gnjilavac – Donja Koprivna kod Cazina. Očevici tvrde da je tijelo ležalo na leđima, a kosa ubijene bila je ispružena po zemlji, kao da ju je ubica vukao za noge nekoliko metara od automobila.

Motiv i okolnosti ovog stravičnog zločina za sada nisu poznati, a portparol MUP-a USK Bahrudin Dželalagić kratko je samo potvrdio da se dogodilo ubistvo i da je istraga u toku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA