Britanski tabloidi zbog Putinove lažne izjave najavili treći svjetski rat

695

Britanski tabloidni listovi izazvali su panične reakcija objavljivanjem na naslovnim stranama lažnu izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina kojom savjetuje svojim državljanima da se vrate iz inostranstva, aludirajući time na početak Trećeg svjetskog rata.

Kako navodi “Raša tudej”, britanski listovi Dejli Mejl i Dejli Star su najavili Treći svjetski rat na osnovu nepouzdanih informacija ruskog regionalnog portala.

Oni su citirali pet anonimnih političara koji su navodno rekli da im je iz Kremlja preporučeno da svoje porodice, uključujući djecu koja studiraju na stranim fakultetima, vrate kući.

Ispostavilo se, navodi RT, da su britanski mediji pogrešno protumačili poziv ruskog predsjednika da se djeca političara da ne upisuju na skupe strane fakultete, već na one ruske.

Pogrešno tumačenje Putinove izjave su prenijeli manji ruski portali nakon čega ih je preuzela britanska tablioidna štampa koja ih je objavila na naslovnim stranama.

Na pitanje da li je tačno da je Putin izjavio da Rusi treba hitno da se vrate iz zapadnih zemalja, portparol Kremlja, Dmitri Peskov je rekao da “prvi put čuje za tako nešto”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA