Bošnjački članovi bojkotovali sjednicu Vlade distrikta Brčko

596

Vanredna sjednica Vlade distrikta Brčko danas nije održana jer su bošnjački članovi odbili da učestvuju u radu dok “ne budu riješeni krupni problemi u Odjeljenju za obrazovanje”.

Zamjenik gradonačelnika Esad Kadrić rekao je novinarima da Odjeljenje za obrazovanje donosi odluke bez konsultacija, pa je tako prilikom angažovanja nastavnog kadra na određeno vrijeme u brčanskim osnovnim i srednjim školama na početku ove školske godine ozbiljno narušen nacionalni balans u korist srpskog naroda.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Boško Stojković demantovao je optužbe, navodeći da Odjeljenje, od kada je on na njegovom čelu, radi isključivo u skladu sa odredbama važećih zakona.

– Prilikom zapošljavanja na određeno vrijeme isključivi cilj bio je da se stvore uslovi za normalno odvijanje nastavnog procesa. Pri tome, nije narušen nacionalni balans, ali je činjenica da je debalans, prije nego što sam preuzeo dužnost šefa Odjeljenja, bio u korist Bošnjaka – rekao je Stojković novinarima.

Gradonačelnik Brčkog Anto Domić uvjeren je da će danas odgođena vanredna sjednica Vlade, nakon konsultacija, biti održana u petak, 28. oktobra.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA