Banjaluka: Krevet u četvrtom paviljonu od 70 do 90 KM?

1414

Prvi studenti u novoizgrađeni četvrti paviljon u Banjaluci useliće se početkom novembra, a po kojoj tačno cijeni će u njemu boraviti tek će biti zvanično objavljeno, ali će cjenovnik biti veći nego u sobama drugih paviljona.

To je juče potvrđeno u Studentskom centru “Nikola Tesla”, koji je preuzeo upravljanje paviljonom.

Ističu kako će se truditi da cijena bude u skladu sa dobrim i novim smještajem, ali i materijalnim statusom budućih stanara, dok studenti poručuju kako će se truditi da cijenu spuste.

– Kako smo čuli iz pojedinih priča, nadležni planiraju da cijena smještaja u četvrtom paviljonu bude od 70 do 90 maraka mjesečno po krevetu. Mi ćemo se truditi da ona bude maksimalno do 70 maraka – kazao je Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata u banjalučkom domu “Nikola Tesla”.

Prema njegovim riječima, trenutna cijena smještaja u prva dva paviljona iznosi 10 KM mjesečno, a u trećem paviljonu 25 KM. Zoran Babić, direktor SC “Nikola Tesla”, nije želio da govori konkretno o cijenama, pozivajući se na Upravni odbor koji bi uskoro o tome trebalo da donese konačnu odluku.

Kako je rekao, studenti su nezaobilazan faktor u cijelom procesu, ali treba gledati i na druge stvari.

– Nivo cijena neće moći biti kao što je to slučaj u prva tri paviljona. Trpimo određeni finansijski nesklad sa cijenama i obavezama koje imamo i s te strane ne možemo određene stvari pokrivati – kazao je on.

Međutim, ono što bi moglo da zabrine ostale studente je to da Babić nije mogao obećati da se cijene smještaja ostalih paviljona neće povećavati.
– Ukoliko do toga dođe, cijene se neće mijenjati u drastičnom iznosu i neće biti značajnog porasta – rekao je Babić.

Iako je do useljenja ostalo još nekoliko sedmica, zasad nije definitivno poznato ko će od studenata i pod kojim uslovima steći pravo useljenja u novi paviljon.

Sve bi trebalo da bude jasnije nakon sjednice Upravnog odbora koja će biti održana do kraja naredne sedmice.

Iako se u početku pričalo kako će u novi dom samo stariji studenti sa najvišim prosjekom, postoji mogućnost da se u njega usele i brucoši koji su imali odlične ocjene u srednjoj školi.

U toku je konkurs za smještaj u prva tri paviljona, a velika je mogućnost da se studentima koji budu najbolje ocijenjeni ponudi smještaj u novoizgrađenom objektu.

Da podsjetimo, četvrti paviljon je nedavno otvoren, a Vlada RS je u njegovu izgradnju uložila oko osam i po miliona KM i prva je zgrada u RS sa sertifikatom energetske efikasnosti.

Četvrti paviljon u brojkama

– 8.500.000 maraka uloženo u izgradnju četvrtog paviljona

– 6.000 kvadrata

– 140 dvokrevetnih soba

– 5 spratova

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA