Arapi putem fejsbuka vrbuju djevojke za brak

781

“Pošlji nam nekoliko fotografija i osnovne podatke o sebi, opiši kakvog muža želiš i javi nam da li si spremna preći na islam ako to mladoženja bude tražio.”

Tim riječima jedna Banjalučanka otkriva za “Glas Srpske” šta su od nje zahtijevali kada se javila agenciji za bračna posredovanja “Udaja za Arape”. Ova agencija nedavno se pojavila na “Fejsbuku”, ali je u nedjelju naprasno ugasila svoju stranicu.

Banjalučanka koja se povjerila “Glasu Srpske” posjeduje dokaze da je agencija postojala, jer je napravila nekoliko fotografija njihovog profila. Željela ih je, kaže, proslijediti neudatim prijateljicama, kako bi se šalile. Međutim, veoma brzo je odustala od šale, jer je shvatila da ljudima koji stoje iza te stranice nimalo nije do humora.

Na ovoj “Fejsbuk” stranici kao njeno sjedište je navedeno Sarajevo, a na njoj je stajao status u kojem su tvrdili da “svojim radom nastoje promijeniti način gledanja na upoznavanje dvoje ljudi putem agencija”. Uz profilnu sliku sa karikaturom arapske mlade i mladoženje naveli su kako sarađuju sa inostranim agencijama i žele “uspostaviti most saradnje i razmjene”.

– Javila sam im se iz puke radoznalosti. Pitala sam ih kako mi mogu pronaći muža i da li je prepreka to što nisam muslimanka. Objasnili su da oni sarađuju sa bogatim i uglednim arapskim porodicama i da ne vjeruju da će mladoženji to smetati. Ipak, zanimalo ih je da li sam spremna preći na islam ako on to bude tražio – priča Banjalučanka.

Potom su joj zatražili i da napiše gdje živi, koliko je visoka i teška i da im pošalje nekoliko svojih fotografija.

– Kada sam rekla da ne mogu tek tako slati fotografije jer se plašim da će biti zloupotrijebljene, složili su se da ne treba svakom na internetu vjerovati i da će mi dati broj telefona da se dogovorimo, a da se potom možemo i sresti – nastavlja sa pričom Banjalučanka.

Ističe da nije ni pomislila da im pošalje fotografije, ali da je zabrinuta jer su vidjeli njen profil.

– Čudno i zabrinjavajuće je da su odmah izbrisali i svoju stranicu. I ne samo to, u roku od nekoliko sati izbrisali su i cijelu prepisku na “Fejsbuku”, odnosno sve svoje poruke koje su mi slali – istakla je djevojka iz Banjaluke.

Ovo jedan od mnogih slučajeva u kojima lakovjerne djevojke vreba ogromna opasnost na internetu.

MUP RS

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS kažu da im se niko od djevojaka iz Srpske nije obratio ili tražio pomoć u vezi sa nuđenjem braka sa Arapima putem “Fejsbuka”.

– Savjetujmo svim djevojkama da ne nasjedaju na takve ponude. Ukoliko se na bilo koji način osjete ugroženima neka se odmah obrate za pomoć u najbližoj policijskoj stanici – poručili su iz MUP-a RS.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA