Dodik: Incka ionako niko ništa ne pita, niti sluša!

520

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je referendumom u Republici Srpskoj iskazana volja naroda i da nije postojao nijedan problem u vezi sa njegovim održavanjem.

– Referendum je održan u najboljoj atmosferi, gdje je volja naroda iskazana i pretvorena u Zakon o Danu Republike, koji se obilježava 9. januara – rekao je Dodik novinarima u Vučijem dolu povodom izjave visokog predstavnika Valentina Incka da će referendum, održan u Republici Srpskoj, biti centralna tema njegovog izvještaja Savjetu bezbjednosti UN.

Dodik je istakao da, ako Incku nešto smeta, može da priča, ali da njega ionako niko ništa ne pita niti sluša.

– Ima i izvještaj Vlade Republike Srpske tamo, u Savjetu bezbjednosti UN, i ima ljudi koji uvažavaju i naše viđenje stvari – rekao je Dodik.

On je naveo da je pozvao na razgovor predsjednika SDS-a Vukotu Govedaricu, kao prvog čovjeka opozicione partije koji je nedavno došao na tu dužnost, s namjerom da usaglase ili razmijene stavove o najvažnijim društveno-političkim pitanjima.

Dodik je, povodom izjave Govedarice da još nije odlučio da li će se odazvati pozivu za sastanak i da će o tome biti razgovarano u utorak na sjednici Predsjedništva stranke, istakao da je to naveo i u svom pozivu Govedarici.

– Da li će i koji organi ili neće o tome raspravljati, to je stvar njihove unutrašnje procedure i politike – rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske pozvao je Govedaricu da 11. novembra u Palati Srpske razgovaraju o svim pitanjima bitnim za Srpsku i njen narod.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA