Zoran Kostić dobitnik nagrade “Skender Kulenović” (VIDEO)

838

Nagrada “Skender Kulenović” ove godine otići će u ruke banjalučkog pjesnika Zorana Kostića, za knjigu pod nazivom “Tače pečat”. Kostić je autor koji se može pohvaliti bogatim i raznovrsnim stvaralačkim opusom, tvrdi Miroslav Maksimović, predsjednik žirija “Književnih susreta na Kozari”.

– Zoran Kostić je odličan pjesnik. Izborio je svoje mjesto u srpskoj poeziji. Zaslužio je ovu nagradu – rekao je Maksimović.

“Književni susreti na Kozari” i ove godine okupiće veliki broj književnika iz Srpske i Srbije. Program manifestacije je sadržajan, a osim Skenderu Kulenoviću, biće posvećan i drugim eminentnim srpskim pjesnicima.

– Ove godine smo željeli da na neki način se podsjetimo i Koljevića, i Trifunovića i Kočića. Naravno, suština je ovogodišnji dobitnik i prisustvo velikog broja književnika sa srpskog jezičkog područja – istakao je Marko Pavić, predsjednik Organizacionog odbora 44. “Književnih susreta na Kozari”.

“Književni susreti na Kozari”, biće otvoreni 9. septembra tradicionalnim poetskim časom na Paležu, mjestu gdje je Skender Kulenović prvi put pročitao čuvenu poemu “Stojanka, majka Knežopoljka”. Centralna manifestacija je planirana za 24. septembar.

Branka Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA