Završen turnir „Leostars zvjezdice“ (VIDEO)

1146

Ekipa Škole fudbala „Junior“ iz Nikšića pobjednik je prvog Međunarodnog turnira „Leostars zvjezdice“ koji je juče održan povodom godišnjice trebinjske Škole fudbala „Leostars“.

Mladi Nikšićani u finalu su pobijedili Fudbalski klub „Obilić“ iz Herceg Novog rezultatom 4-2. Treće mjesto pripalo je Fudbalskom klubu „Leotar“ koji je sa minimalnih 1-0 pobijedio domaćina Turnira, Školu fudbala „Leostars“. Turnir je okupio osam ekipa iz regiona, a organizatori ističu da će on od naredne godine on postati tradicionalan.

– Svake godine u septembru ćemo organzovati ovu vrstu turnira. Gledaćemo da ga iz godine u godinu omasovimo i da zovnemo najeminentnije ekipe iz regiona, jer Hercegovina sama po sebi je stvorena za sportski turizam, za pripreme ekipa i pravimo neku fudbalsku priču koja će nadam se zaživjeti u narednom periodu – rekao nam je Igor Joksimović, predstavnik Škole fudbala „Leostars“.

I pobjednici su imali riječi hvale, kako za organizatore, tako i za samo takmičenje.

– Bili smo ovdje jako dobrodošli i svaka čast na organizaciji koja nije nimalo laka. Bogu hvala da se malo nešto radi ovako za ovu djecu i da bude ovoga sve više. U svakom slučaju želim sretan start i velike jubileje ovog turnira, da se nastavi svake godine – istakao je Danilo Draganić, predstavnik Škole fudbala „Junior“ iz Nikšića.

Najbolji fudbaler na turniru bio je član pobjedničke ekipe iz Nikšića, Vojislav Jokić. Za najboljeg golmana proglašena je Jelena Vojičić iz FK „Oblić“ iz Herceg Novog, koja je dokazala da i djevojčice mogu da igraju fudbal podjednako dobro kao i dječaci. Za sve učesnike ovaj turnir bio je prilika da sklope nova prijateljstva, da uživaju u fudbalu i da se druže.

Naredne godine, najavlju organizatori, na turniru „Leostars zvjezdice“ zaigraće mnogo veći broj ekipa iz Hercegovine i regiona. Oni se nadaju da će neke od ovih mladih zvjezdica jednoga dana izrasti u prave međunarodne fudbalske zvijezde.

Neda Petković

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA