Zajedno do Pravoslavnog centra za mlade (VIDEO)

895

Opština Istočno Novo Sarajevo, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Jovan Pavao Drugi” iz Sarajeva i Katolička humanitarna organizacija zajednički su podržali osnivanje i rad Pravoslavnog centra za mlade Mitropolije dabrobosanske “Sveti Petar Sarajevski”.

Predstavnik CRS-a, Katoličke humanitarne organizacije u BiH, uručio je 10 hiljada dolara rukovodiocu Pravoslavnog centra u Istočnom Sarajevu jereju Mladenu Drobnjaku. Ova sredstva namijenjena su završetku unutrašnjih radova.

– Jako nam je drago što smo upravo u ovom periodu tu, kada se provodi humanitarna akcija “72 sata bez kompromisa”, Centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II”. Upravo da se pokaže dobra saradnja koju već nekoliko godina ostvaruju sa mladima iz pravoslavne crkve – rekao je Mark De Silva, predstavnik CRS BiH.

Kroz saradnju mladih iz Istočnog Sarajeva sa Centrom za pastoral mladih “Ivan Pavao Drugi” iz Sarajeva, na projektu “Koračajmo zajedno”, uvidjela se potreba za sličnim centrom pravoslavne omladine. Centar je osnovan sa željom da privuče mlade crkvi i vjeri, te da se kroz različite projekte doprinese podizanju kulturne svijesti i međureligijskog dijaloga.

– Mi ćemo, nadam se, intenzivno raditi i opravdati ulogu ovoga centra i biće stvarno velika uloga u daljem radu sa mladima naše crkve – mišljenja je jerej Mladen Drobnjak.

– Vjerujem da će ovo stvarno biti na dobrobit i pravoslavne crkve i naroda ovdje i svih koje će maldi dotaći svojom dobrotom. Jer, oni su naša budućnost i zalog našeg ostanka i opstanka ovdje – izjavio je velečasni Šimo Maršić iz Centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“.

Pravoslavni centar za mlade Mitropolije dabrobosanske “Sveti Petar Sarajevski”, smješten je u ulici Stefana Nemanje. Biće otvoren u narednih mjesec dana, jer će do tada trajati rekonstrukcija prostora,koji je Centru dodijelila Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo.

Mira Kostović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA