Vrtić za svako dijete (VIDEO)

498

PROMO: Ukoliko bi stvarna cijena za jedno dijete bila 280 konvertibilnih maraka koliko iznosi cijena u privatnim vrtićima, roditelji bi izdvajali 158, a grad Banjaluka bi po djetetu subvencionisao cijenu sa 122 marke.

Time bi iz identičnog fonda od četiri miliona i 124 hiljade maraka Grad subvencionisao 3583 djece, što je za čak 1500 mališana više nego što se trenutno subvencioniše. Rekao je ovo na današnjoj konferenciji za novinare gradskog odbora DNS-a, kandidat za odbornika u gradskom parlamentu Aleksandar Rađenović

– DNS ima plan kako doći do budžeta od 160 miliona maraka već do 2020 godine. I sama raspodjela sredstava iz gradske kase ubuduće mora biti drugačija. Racionalnija. Smanjenje troškova ne znači po automatizmu otkaz. Sredstva treba racionalnije trošiti. Na primjerima Odsjeka za lokalno ekonomski razvoj i Gradske razvojne agencije vidljivo je da tog racionalnog pristupa nije bilo – kaže nosilac liste DNS-a za Skupštinu grada Banjaluka Budimir Balaban.

On je juče obišao štand ove političke partije na Trgu Krajine te mjesnu zajednicu Obilićevo gdje je razgovarao sa sugrađanima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA