Uspješno obavljena još jedna transplantacija

685

U Univeritetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci danas je uspješno obavljena 24. transplantacija, saopšteno je da iz ove zdravstvene ustanove.

Transplantirani pacijent je muškarac čiji su inicijali M.B. /59/, a donor je supruga LJ.B. /54/.

Operativni zahvat izveo je ustaljeni transplantacioni tim UKC uz superviziju ljekara sa Vojnomedicinske akademije Beograd.

– Ovim putem smo još jednom potvrdilii našu spremnost da kroz usavršavanje vještina i sticanje novih znanja stanemo rame uz rame sa renomiranim ustanovama u regionu – ističu iz UKC-a Republike Srpske.

Najveći dio preoperativne pripreme pacijenata obavili su ljekari ovog centra u Odjeljenju nefrologije Klinike za unutrašnje bolesti.

U pripremi transplantacije koristila se tehnika za razmjenu nalaza putem video konferencije sa Vojnomedicinskom akademijom u Beogradu što podrazumijeva zajedničko razmatranje medicinske dokumentacije i donošenje odluke o izvođenju procedure, navodi se u saopštenju.

Iz UKC-a napominju da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi prva transplantacija obavljena prije šest godina u UKC Republike Srpske uz pomoć tima Vojnomedicinske akademije koji sve vrijeme učestvuje u procesu edukacije.

– Do sada su sve transplantacije prošle bez komplikacija – napominju iz UKC-a Republike Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA