Ujedinjena Srpska: Imamo model za pravedniji razvoj mjesnih zajednica

777

PROMO: Samo modelom 50 – 50 moguće je ravnomjerno razvijati sve dijelove banjalučke gradske teritorije. Brojnija i bogatija gradska naselja mogu izdvajati pola novca za nerazavijenije mjesne zajednice, dok im se druga polovina mora vratiti – rekla je Minja Šurlan kandidat Ujedinjene Srpske za odbornika u Skuštini grada Banjaluka. 

– Znam da je to stav Ujedinjene Srpske,  ali i ja lično dijelim taj stav, jer se na taj način, rješavaju sva naselja, a ne samo na kašiku, daj malo jednom naselju pa malo drugom, pa malo vise centru a drugim naseljima ništa. I da ne bude samo u predizbornoj kampanji da se sa šakom asfalta i sređivanjem obala Vrbasa, i košenjem nasipa rješavajaju stvari. To uopšte ne treba biti dio predizborne kampanje, to treba biti naša stvarnost. Pogledajte koliko bi se stvari moglo riješiti kada bi se samo 50% sredstava vratilo u naselja – istakla je Šurlan na javnom skupu Ujedinjene Srpske u Obilićevu.

Grad vapi za novom, boljom organizacijom, kaže nosilac lista kandidata Ujedinjene Srpske za gradski parlament Nenad Stevandić.

– Znači bolja raspodjela, bolja organizacija. To će biti dobro i za sam grad Banjaluku. Zašto? Zato što nećemo imati samo jedan Trg Krajine, imaćemo trgove po mjesnim zajednicama, pogotovo velikim, imaćemo uređena naselja, imaćemo neku vrstu administrativnih centara, jer ne moraju sve građevinske dozvole vaditi u centru grada, mogu i na Starčevici, Laušu i Obilićevu. Znači, reorganizacija gradske uprave je naš priroritet – istakao je Stevandić.

Ujedinjenu Srpsku narod je već prepoznao, shvatio poruku koju ova politička opcija nosi, pa iz dana u dan raste podrška ovoj stranci, tvrdi njen potpredsjednik Marino Dragišić.

– Veoma smo zadovoljni s obzirom da postojimo nekih osam-devet mjeseci. Kampanju smo prilagodili običnom čovjeku, a u našem je program rješavanje problema običnih građana. Imamo veliki odziv, kako na tribine, tako i po broju članova. Građani svakog dana sve vise prepoznaju našu politiku i pridružuju nam se – naglasio je Dragišić.

Naredna tribina Ujedinjene Srpske održaće se u banjalučkoj mjesnoj zajednici Zalužani.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA