UEFA predstavila logo i stadione za EP 2020.

908

Evropska fudbalska unija predstavila je danas u Londonu logo Evropskog prvenstva 2020. godine koje će igrati u 13 gradova 13 država.

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin ocjenio je prilikom otkrivanja logoa da će taj turnir biti jedinstven po tome što će se igrati na svim stranama Evrope.

– Srećan sam što logo predstavljamo ovde u Engleskoj, u zemlji u kojoj je fudbal nastao, zemlji koja je dala ovu prelepu igru celom svetu. UEFA će slaviti 60. rođendan, a šta može da bude bolje od proslave igre koju volimo, od toga da se šampionat, jedini put, igra na svim stranama kontinenta – kazao je Čeferin.

Na logu prvenstva Evrope nalazi se trofej “Anrija Delonea” okružen siluetama navijača raznih boja (plave, tirkinzne, narandžaste, crvene i ljubičaste) na zakrivljenom terenu okruženog mostovima, “simbolom prijateljstva između istoka i zapada Evrope”.

Izabrano 13 stadiona

UEFA je objavila listu od 13 stadiona na kojima će se igrati finalni deo EVRO 2020. godine: Rim (Italija), Minhen (Nemačka), Baku (Azerbejdžan), Sankt Peterburg (Rusija), Brisel (Belgija), Kopenhagen (Danska), Budimpešta (Mađarska), Amsterdam (Holandija), Dablin (Republika Irska), Bukurešt (Rumunija), Glazgov (Škotska), Bilbao (Španija) i London (Engleska). Domaćin polufinala i finala biće londonski “Vembli”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA